ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 18 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 18 DECEMBRIE

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș protestează față de "măsura abuzivă, aberantă și ilegală" a fostului ministru al Culturii Hegedus Csilla privitoare la detașarea pe o perioadă de șase luni a lui Nicolae Băciuț din funcția de director executiv al Direcției pentru Cultură Mureș la conducerea Direcției pentru Cultură Olt și cere anularea acestei măsuri.

* Medicul Lucian Burlea, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, singura instituție de profil din țară, intenționează să înființeze un muzeu după ce a descoperit că în cadrul unității medicale sunt foarte multe echipamente medicale, funcționale încă, unele dintre acestea fabricate în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

* Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a fost amendată de Garda de Mediu Harghita cu suma de 30.000 de lei pentru că nu a respectat legea în timpul procedurii de dezafectare a unor rezervoare cu combustibil lichid.

* 167 de reclamații au fost înregistrate, în cursul anului 2014, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova împotriva prestatorilor de servicii de utilități, cele mai multe vizând activitatea furnizorilor de energie termică.

* Bugetul consolidat al statului a fost suplimentat cu aproximativ 6,5 milioane de lei în urma acțiunilor inspectorilor fiscali, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, Luminița Penciu.

* Fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism Florin Jianu a declarat joi că cele mai importante realizări din mandatul său, în ceea ce privește turismul, sunt aplicarea TVA-ului de 9% pentru tot sectorul și introducerea voucherelor de vacanță, acesta menționând că își dorește ca munca începută de el să fie continuată în mod unitar și logic.

* Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman are un nou director în persoana Olguței Șefu, care va exercita cu caracter temporar această funcție începând cu 1 ianuarie 2015.

* Serviciul de Medicină Legală Galați a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre un nou deces cauzat de hipotermie, al patrulea de la începerea sezonului rece, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituției, Liliana Iordăchescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...