ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 OCTOMBRIE

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că Dan Șova, Marian Vanghelie și Sebastian Ghiță se vor suspenda din toate funcțiile deținute în partid, pentru problemele de imagine apărute în această perioadă de campanie electorală.

* Guvernul a aprobat alocarea sumei de peste 400 de milioane de lei pentru continuarea programului 'Prima casă', a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

* Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu suma de 152 de milioane de lei.

* Președintele Traian Băsescu a semnat cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, prin care administratorii sunt scutiți de plata impozitului pentru anumite construcții.

* Președintele Traian Băsescu solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, motivând că menținerea criteriului demografic pentru înființarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedică asupra competitivității pieței.

* Deputatul PSD Ioan Adam a declarat că justiția este cea care va stabili vinovăția sa în privința acuzațiilor procurorilor anticorupție din dosarul retrocedărilor ilegale, în care este cercetat alături de social-democratul Viorel Hrebenciuc și alte persoane.

* Alianța Creștin-Liberală îi cere premierului Victor Ponta să își dea demisia și să renunțe la candidatura pentru funcția de șef al statului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu.

* Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul Microsoft.

* Cel mai puternic laser din Europa și al doilea laser din lume, de un petawat, a fost inaugurat la Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației de la Măgurele.

* Militari ai Brigăzii 6 Operații Speciale "Mihai Viteazul" și ai Brigăzii 173 Aeropurtată a Forțelor Terestre ale SUA participă, în perioada 21-24 octombrie, la exerciții comune de pregătire în cadrul unei operațiuni aeropurtate desfășurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

* Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare, informează Ministerul Apărării Naționale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale