ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 NOIEMBRIE

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberarea Alinei Bica din funcția de procuror-șef al DIICOT, în urma demisiei acesteia. Anterior, Secția pentru procurori a CSM a decis suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității la DIICOT. Alina Bica este arestată preventiv în dosarul retrocedărilor supraevaluate de terenuri.

* Oana Vasilescu, fostă membră în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA în același dosar cu fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

* Bogdan Aurescu va fi noul ministru al Afacerilor Externe iar Hegedus Csilla va fi ministru al Culturii și viceprim-ministru. Cei doi vor depune jurământul luni seară la Palatul Cotroceni.

* Proiectul de buget pe 2015 va fi finalizat până vineri și va intra în dezbaterea Parlamentului după 10 decembrie, a anunțat ministrul delegat Darius Vâlcov. Documentul ar putea conține și prevederi referitoare la reducerea TVA la anumite produse sau "la general", a precizat Vâlcov.

* Prognosticul este foarte rezervat în cazul pilotului rănit în accidentul aviatic de vineri care se află internat la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, potrivit directorului medical al unității sanitare, dr. Cristian Nițescu. Medicii au rezerve și în cazul maistrului militar, celălalt supraviețuitor, însă sunt "relativ optimiști".

* Șeful IPJ Bistrița-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureșan, este suspectat de procurorii DNA că a protejat activitățile ilicite ale omului de afaceri Traian Larionesi, ale cărui firme activează în domeniul forestier, acesta fiind și proprietarul a patru fonduri de vânătoare, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

* Emanoil Cătălin Bocăneanu, fost prefect al județului Galați, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. El este acuzat că, în calitate de președinte al FCM Dunărea Galați, a depus acte false la dosarul privind susținerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Galați.

* PNL precizează că președintele ales, Klaus Iohannis, nu va participa la reuniunea Consiliului European din decembrie, arătând că acesta nu a primit nicio invitație în acest sens. Precizarea liberalilor vine după ce unele instituții media au anunțat că Iohannis ar urma să participe, împreună cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, la lucrările Consiliului European din 18-19 decembrie de la Bruxelles.

* UDMR va avea joi o ședință în care va analiza rămânerea la guvernare, precum și rezultatul alegerilor prezidențiale și strategia pentru perioada următoare, a anunțat președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

* Asociația Municipiilor din România cere introducerea în Codul fiscal a unei prevederi care să permită supraimpozitarea de până la cinci ori a imobilelor neîngrijite, conform președintelui executiv al asociației, Ilie Bolojan, edil al municipiului Oradea.

* România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește investiția în educație, se arată într-un studiu făcut public de UNICEF România, care mai menționează că, dacă până în 2025 suma din buget alocată acestui domeniu va fi mai mică de 6% din PIB, țara va pierde între 12 și 17 miliarde de euro între 2015 și 2025.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”