ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 29 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 29 DECEMBRIE

Salvamontiștii gorjenii au acordat primul ajutor în aproximativ 15 incidente care au avut loc în ultimele zile în zona montană Rânca, a declarat luni, pentru AGERPRES, șeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. În stațiune au fost prezente între 5.000 și 7.000 de persoane în mini-vacanța de Crăciun, iar toate unitățile de cazare au fost ocupate la capacitate maximă.

* Mai multe cisterne cu apă potabilă pentru ajutorarea locuitorilor de la Năvodari au fost trimise luni de reprezentanții regiei de apă, măsura fiind luată până la remedierea unei avarii la conducta magistrală din zonă. Duminică seară, conducta magistrală de alimentare cu apă a localităților Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari, conductă cu diametrul de un metru, care pleacă de la stația de tratare Palas, a suferit o avarie locuitorii din zonele menționate rămânând fără apă la robinete.

* Autoritățile județene au solicitat luni intervenția armatei pentru a ajunge la două gravide din comuna vasluiană Coroiești, la care mașinile Serviciului de Ambulanță nu pot intra din cauza drumurilor înzăpezite, a viscolului foarte puternic și a vizibilității scăzute din zonă.

* Mai multe zone din municipiul Brăila au rămas luni fără apă potabilă, din cauza problemelor apărute în rețeaua de alimentare cu energie electrică, iar circulația tramvaielor spre localitatea Lacu Sărat a fost întreruptă din cauza zăpezii și a viscolului.

* Circulația rutieră pe DN25 Galați — Tecuci a fost închisă din cauza ninsorii abundente și a viscolului, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, comisar Cristina Tatulici. De asemenea, circulația rutieră pe șoseaua — dig DN 22 B Galați-Brăila a fost închisă, după ce polițiștii rutieri au restricționat mai întâi traficul pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone.

* Poliția Rutieră Constanța a anunțat luni că a avizat solicitarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri de restricționare a traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul DN 22A Hârșova-Saraiu.

* Câteva sute de consumatori au rămas luni fără energie electrică, după ce opt posturi de transformare de pe linia de medie tensiune Straja — Brodina din județul Suceava au fost afectate din cauza vremii nefavorabile, a declarat prefectul Florin Sinescu.

* Un copil în vârstă de doi ani din orașul Tecuci a ajuns la spitalul din localitate cu febră mare, după ce a fost scos din nămeți cu snowmobilul Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

* Pe toate drumurile din județul Giurgiu se circulă în condiții de iarnă și nu mai există drumuri restricționate sau blocate din cauza zăpezii, fiind remediate toate defecțiunile apărute în alimentarea cu energie electrică a unor localități.

* Circulația rutieră a fost reluată, luni după-amiază, pe trei drumuri naționale și mai multe drumuri județene de pe raza județului Buzău.

* Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Baia Mare l-a numit, luni, director interimar pe Dorin Buda, fost subprefect al județului Maramureș.

* Mihai Mohaci este de luni noul prefect al județului Brașov, funcție pe care a mai deținut-o până în luna martie 2014, când Romer Ambruș Șandor Mihaly a fost numit prefect, iar el a trecut în funcția de subprefect, potrivit unei hotărâri a Guvernului privind rocada celor doi.

* Un inspector din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, un medic veterinar din aceeași instituție, un angajat al Poliției de Frontieră și administratorii mai multor firme din Cluj, Iași și Neamț au fost trimiși în judecată pentru mai multe fapte penale prin care au prejudiciat statul cu importante sume de bani.

* Administratorii unui lanț de benzinării din județul Botoșani au fost trimiși în judecată, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzația de spălare de bani.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu