Tăriceanu: Luni - audierea miniștrilor; marți - votul în plenul reunit

Tăriceanu: Luni - audierea miniștrilor; marți - votul în plenul reunit

Parlamentul se va reuni marți, la ora 10,00, pentru a se pronunța asupra Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloș, conform deciziei Birourilor permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

La finalul ședinței Birourilor permanente, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că miniștrii propuși urmează să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului în cursul zilei de luni, între orele 13,00 și 21,00.

"Am hotărât ca audierile miniștrilor (în comisiile de specialitate ale Parlamentului — n.r.) să înceapă de luni, de la ora 13,00, și se vor încheia la ora 21,00, pe baza listei care ne-a fost înaintată de către prim-ministru și a programului de guvernare. Deci, noi am luat act de două documente care sunt repartizate comisiilor. (...) Mâine (marți — n.r.), de la ora 10,00, va începe ședința plenului comun unde prim-ministrul vine să prezinte programul de guvernare și, după aceea, conform timpilor alocați, vor avea loc intervențiile în dezbateri din partea grupurilor. (...) În funcție de durata votului și a dezbaterilor, mâine va avea loc și votul de învestitură", a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că și marți, la ora 9,30, Birourile permanente reunite vor fi convocate în ședință pentru a definitiva timpii alocați grupurilor parlamentare.

Referitor la faptul că Parlamentului i-au fost transmise două variante de program de guvernare, președintele Senatului a explicat că, până la momentul prezentării acestuia în plen, se pot accepta modificări.

"Ieri (duminică — n.r.) s-a înregistrat la Parlament prima variantă, astăzi dimineață am fost sesizați că între timp a fost trimisă o nouă variantă. Eu cred că, în mod colegial, Parlamentul poate să accepte această modificare până în momentul în care intră în dezbatere. Așadar, cea de-a doua variantă a fost și ea distribuită către membrii Birourilor permanente și către grupuri", a explicat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că pe majoritatea miniștrilor propuși nu îi cunoaște și că este curios să le parcurgă CV-urile.

"Nu-i cunosc pe toți miniștri. Sunt CV-urile depuse. Sigur că este și o curiozitate din parte mea să parcurg CV-urile celor pe care nu-i cunosc, de fapt majoritatea candidaților pentru funcțiile de ministru", a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...