Tăriceanu, referitor la cazul Șova: Plenul Senatului este în final suveran să ia decizii

Tăriceanu, referitor la cazul Șova: Plenul Senatului este în final suveran să ia decizii

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că membrii Comisiei juridice vor trebui până marțea viitoare să prezinte "o propunere articulată" de proiect de hotărâre cu privire la cazul Dan Șova, însă plenul este suveran să decidă chiar și în cazul în care în comisie nu se ajunge la un consens pe acest subiect.

"Comisia juridică nu a avut cvorumul pentru luarea unei decizii și, ca atare, Biroul permanent a hotărât să îi solicite să întocmească un proiect de hotărâre care să fie supus votului plenului Senatului. Senatul este în final suveran să ia decizii, chiar și în cazul în care Comisia juridică va fi în incapacitatea de a lua o decizie, presupunând că niciuna dintre variantele discutate nu va întruni majoritatea", a afirmat Tăriceanu.

El a explicat că în situația în care Comisia juridică, din considerente de cvorum și de majoritate, nu va ajunge la o concluzie, plenul Senatului urmează să tranșeze acest caz.

"Dacă avem din partea Comisiei juridice o propunere articulată, care a primit votul în comisie, atunci o supunem pe aceea plenului, care poate să o accepte sau poate să o respingă.

Dacă în comisie nu se ajunge la nicio propunere pentru că nu pot să întrunească votul majoritar, atunci, în plen, încep discuțiile, vin propunerile, de exemplu, ale liderilor grupurilor parlamentare sau ale celorlalți senatori și se supun acelea la vot. (...) (Săptămâna viitoare am putea avea — n.r.) un vot în plenul Senatului privitor la cererea de încuviințare și o hotărâre a Senatului în acest sens, dacă se hotărăște în acest fel — să se facă din nou vot și hotărâre — sau se hotărăște, tot de către plen, cealaltă variantă să se adopte numai o hotărâre", a subliniat Tăriceanu.

Președintele Senatului a amintit că proiectul de hotărâre a Senatului vizează cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul senatorului PSD Dan Șova. "Vorbim de un proiect de încuviințare a cererii de reținere și arestare preventivă (a senatorului Dan Șova — n.r.). Cu asta am fost sesizați", a conchis el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…