Teodor Meleșcanu s-a înscris în ALDE

Teodor Meleșcanu s-a înscris în ALDE

Teodor Meleșcanu s-a înscris miercuri în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), motivându-și alegerea prin faptul că ALDE este "singurul" partid liberal din România.

"Am ales să mă alătur Alianței Liberalilor și Democraților deoarece consider că este singurul partid liberal din România în acest moment, mai ales că ALDE este un partid liberal recunoscut la nivel european. Mă simt legat sufletește de ALDE, mai ales prin prisma prieteniei vechi pe care o am cu Guy Verhofstadt și Graham Watson", a precizat Meleșcanu, citat de ALDE într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit lui Meleșcanu, activitatea sa din cadrul administrației guvernamentale este doar "o paranteză", pe care a venit momentul să o încheie. "Apreciez faptul că ALDE este singura formațiune politică care s-a plasat în opoziție față de actuala guvernare", a susținut el.

Teodor Meleșcanu a deținut de două ori funcția de ministru de Externe — în guvernele Văcăroiu și Ponta, pe cea de ministru al Apărării Naționale — în Guvernul Tăriceanu și a fost senator de Prahova. Meleșcanu a deținut și funcția de director al Serviciului de Informații Externe și, ulterior, pe cea de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului Victor Ponta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …