Timiș: Circa 300 de persoane au revenit în Piața Victoriei, la protest

Timiș: Circa 300 de persoane au revenit în Piața Victoriei, la protest

Circa 300 de persoane s-au adunat, vineri seara, în Piața Victoriei din Timișoara.

Ei cer pedepsirea celor care se fac vinovați de moartea celor 32 de tineri din clubul Colectiv, dar și stoparea corupției. Și în această seară, tinerii prezenți la miting scandează "Corupția ucide!", "DNA să vină să vă ia!", "Vrem meritocrație!" sau "Schimbarea începe cu noi".

Printre lozinci, cei prezenți mai dau citire listei cu revendicări, printre care se numără formarea unui guvern tehnocrat, parlament unicameral cu maximum 300 de deputați, vot electronic pentru Diaspora.

Printre manifestanți s-a aflat și Lorin Fortuna, cel care în decembrie 1989 a intrat primul în sediul Operei din Timișoara, care a cerut să-și expună și el lista cu revendicări. Tinerii i-au permis, dar i-au spus că de această dată nu va decide el care le sunt prioritățile.

La protestul din această seară sunt prezente forțe de ordine, jandarmi, dar și un echipaj de pompieri.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu