Trei polițiști din Capitală, urmăriți penal pentru tâlhărie

Trei polițiști din Capitală, urmăriți penal pentru tâlhărie

Procurorii Parchetului Capitalei au dispus începerea urmăririi penale pe numele a trei agenți din cadrul Poliției Sectorului 5, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și complicitate la tâlhărie, după ce aceștia au primit bani sub amenințare de la mai mulți comercianți.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, remis joi AGERPRES, este vorba de Ionuț Cristian Baciu, Alexandru Dobre și Ovidiu Niculescu.

Anchetatorii susțin că, la data de 23 decembrie 2013, cei trei polițiști s-au deplasat la un complex comercial din sectorul 2 al Capitalei și au cerut unui comerciant să-și închidă standul și să pună "la vedere" orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop).

În acest context, Alexandru Dobre l-a amenințat pe comerciant că îl va reține pentru 30 de zile și îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua "abatere" pentru evaziune fiscală, precum și că îi va confisca suma de 3.800 lei reprezentând încasările obținute în acea zi, el primind de la comerciant suma de 2.500 dolari americani.

La data de 27 decembrie 2013, cei trei polițiști au amenințat un alt comerciant că îi vor închide punctul de lucru, primind în urma amenințărilor suma de 7.000 lei.

Procurorii l-au reținut joi pe Ionuț Baciu pentru 24 de ore, în timp ce ceilalți doi polițiști se află în detenție, fiind anterior trimiși în judecată în stare de arest preventiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru săvârșirea, în aceeași perioadă, a unor fapte similare, pentru care au fost condamnați în primă instanță de către Tribunalul București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”