Tribunalul Constanța a pus capăt acțiunii de protest din port

Tribunalul Constanța a pus capăt acțiunii de protest din port

Tribunalul Constanța a suspendat protestul comun al organizațiilor sindicale și patronale din Portul Constanța împotriva conducerii administrative și executive a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, susținut timp de două luni prin acțiuni de pichetare a sediului companiei.

Decizia instanței de la sfârșitul săptămânii trecute prevede ca acțiunea de pichetare din portul Constanța, organizată de sindicate și patronat, să înceteze până la pronunțarea instanței de fond față de solicitarea formulată de CNAPM de anulare a avizului acordat de Primăria Municipiului Constanța pentru organizarea protestului de la sediul companiei portuare.

Protestul maraton din Portul Constanța a fost inițiat la începutul lunii martie, când Federația Națională a Sindicatelor Portuare (FNSP) și Organizația patronală Operatorul Portuar au decis să inițieze acțiuni de protest invocând lipsa dialogului social și atitudine discreționară din partea administratorilor companiei portuare.

La inițierea acțiunilor de protest, comunitatea portuară reclama grave deficiențe în gestionarea Portului Constanța, încălcarea dispozițiilor legale și o lipsă totală de interes manifestată de conducerea CN APM privind dezvoltarea Portului Constanța. În consecință, cele două organizații au cerut revocarea și demiterea Consiliului de Administrație și a executivului companiei.

Liderul FNSP, Mircea Burlacu, s-a declarat surprins de decizia Tribunalului Constanța, menționând însă că protestul va fi suspendat până la o nouă pronunțare. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?