Un deţinut condamnat pentru furt a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Pelendava

Un deţinut în vârstă de 21 de ani, de la Penitenciarul Pelendava, condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat, a evadat, luni seară, de la un punct de lucru aparţinând închisorii, în prezent fiind căutat de angajaţi ai penitenciarului, cu sprijinul poliţiştilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Penitenciarului Pelendava, judeţul Dolj, luni, în jurul orei 17.40, Ion Cătălin Picu, în vârstă de 21 de ani, condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru interior-Ferma Elita aparţinând Penitenciarului Pelendava.

Pentru prinderea deţinutului, au fost luate mai multe măsuri, între care blocarea căilor de acces în posibile direcţii de deplasare şi trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Craiova, Penitenciarului Pelendava şi ai Centrului de Detenţie Craiova, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Dolj, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus declanşarea unei anchete administrative pentru stabilirea împrejurărilor în care a evadat deţinutul.

Conducerea Penitenciarului Pelendava solicită tuturor persoanelor care deţin informaţii ce ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Pelendava, Loredana Groza, tânărul evadat are 176 centimetri înălţime, fruntea îngustă, nas rectiliniu, ochii căprui, gura mică, bărbia alungită, faţa ovală cu tenul deschis, părul şaten, sprâncene drepte, slab, un tatuaj pe umărul drept.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan