Viceprimarul Darabont cere întrunirea urgentă a CGMB pentru desemnarea conducerii interimare a Primăriei Capitalei

Viceprimarul Darabont cere întrunirea urgentă a CGMB pentru desemnarea conducerii interimare a Primăriei Capitalei

Viceprimarul Capitalei Dan Darabont a declarat luni că, în urma arestării primarului general Sorin Oprescu, s-a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului București (PMB), considerând că trebuie să se întrunească de urgență consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare a instituției.

"Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale", a declarat Darabont, în fața Primăriei Generale.

El a atras atenția că trebuie plătite salariile. "Zilele acestea noi trebuie să plătim salariile. Vă dau un exemplu. Pentru angajații Primăriei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci gândiți-vă 20.000 de familii bucureștene, care în majoritatea cazurilor se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutăm de mari contracte, discutăm despre funcționalitatea de zi cu zi a Primăriei", a explicat viceprimarul Capitalei.

El a afirmat că luni, la ora 14,00, la Primăria Capitalei are loc o întrunire de lucru în cadrul căreia se va stabili calendarul pentru săptămâna aceasta. "La ora 14,00 avem o întâlnire cu prefectul, toți liderii grupurilor de consilieri și cei doi viceprimari. Este o întâlnire tehnică de lucru, care să stabilească calendarul pentru această săptămână. În opinia mea este de maximă urgență întrunirea Consiliului General într-o ședință extraordinară, care să desemneze conducerea interimară a executivului Primăriei Municipiului București", a precizat Dan Darabont.

Potrivit acestuia, indiferent cine este ales să asigure interimatul nu este vorba despre o nouă administrație, ci de a duce la bun sfârșit un mandat în condiții "foarte nefericite", o iarnă pentru care Municipalitatea trebuie să se pregătească, iar o nouă administrație va fi aleasă abia în vara anului viitor.

"Este o decizie politică în primul rând. Trebuie lăsat la o parte orice fel de aroganță politicianistă și să conlucreze minoritatea. De la destrămarea USL este PSD minoritar în CGMB. Avem doar 13 consilieri din 54, dar principalul obiectiv este de a trece cu bine (...) peste aceste luni de iarnă, altfel nu vom reuși", a răspuns Darabont, la întrebarea dacă el sau al doilea viceprimar al Capitalei Cornel Pieptea va prelua atribuțiile lui Sorin Oprescu.

Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Cristian Anghelache)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

3 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?