Zgonea: Oprișan a fost ales pentru prima dată de consilierii județeni; e o bagatelă să fie reales

Zgonea: Oprișan a fost ales pentru prima dată de consilierii județeni; e o bagatelă să fie reales

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a comentat joi criticile formulate de Marian Oprișan față de decizia privind alegerea șefilor de CJ de către consilierii, arătând că în 2004 colegul său de partid a fost ales la conducerea CJ Vrancea tot prin vot indirect iar o eventuală realegere a sa, dacă aceasta va candida din nou, reprezintă "o bagatelă".

Precizarea lui Valeriu Zgonea vine după ce Comisia parlamentară de elaborare a Codului electoral, pe care o conduce, a stabilit că președinții consiliilor județene vor fi aleși indirect, prin votul secret al consilierilor județeni, prevedere criticată de șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan.

"Candidatura este o decizie personală a fiecăruia dintre noi, nu pot eu să comentez decizia pe care domnia sa o spune, cum nici domnia sa nu poate să spună dacă eu o să candidez la parlamentare sau la locale în 2016. Este o chestiune personală, de comunicare publică, legea este constituțională, prevederile sunt luate cu majoritatea unanimă la toate articolele. A mai fost și până în 2004 și, din ceea ce îmi aduc eu aminte, cu tot respectul pentru colegul meu, domnia sa a fost ales pentru prima dată președinte al Consiliului Județean (Vrancea — n.r.) cu votul consilierilor județeni, așa încât pentru mine și pentru domnia sa cred că este o bagatelă să fie reales de către Consiliul Județean al Județului Vrancea, dacă va dori să candideze", a declarat Zgonea după ședința Comisiei parlamentare de cod electoral.

Cât privește faptul că decizia comisiei ar fi produs nemulțumire în PSD, Zgonea a spus că nu crede acest lucru.

"Nu cred că a produs nemulțumire în PSD sau nu numai. Este important că aceasta a fost voința politică, este o soluție de compromis pe care am găsit-o cu cele cinci voturi pe care PSD sau PNL le-a avut (...). Până la urmă, ceea ce este important este ca partidele politice să se așeze la masă, să negocieze și să scoată un președinte al consiliului județean care să nu poată fi schimbat doar pe moftul unor partide sau pe alianțele făcute peste noapte", a mai declarat Valeriu Zgonea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...