„Cârtiţa“ din SCANDALUL Panama Papers, o fostă AMANTĂ!

Sursa scurgerii masive de documente din arhiva Mossack Fonseca nu este un hacker, aşa cum a sugerat casa de avocatură din Panama cu filiale în aproximativ 40 de ţări, ci o fostă angajată şi amantă a unuia dintre cei doi fondatori, transmite site-ul de ştiri Caribbean News Now.

Fosta angajată, care a avut acces la informaţii sensibile, a furnizat documentele după ce a încheiat prost relaţia cu unul dintre cei doi fondatori ai Mossack Fonseca, precizează sursa citată în baza unor informaţii furnizate de persoane apropiate dosarului.

Peste 11,5 milioane de documente aparţinând casei de avocatură Mossack Fonseca, care ajută la crearea de companii şi conturi bancare în paradisuri fiscale, au fost trimise cotidianului german „Suddeutsche Zeitung“, care le-a împărtăşit cu Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).

Aceste documente, analizate timp de un an de 378 de jurnalişti din 77 de ţări, conţin informaţii despre averi ascunse în paradisuri fiscale de mii de persoane şi organizaţii, printre care figurează foşti sau actuali lideri politici, personalităţi din diferite domenii şi chiar grupări infracţionale.

Este vorba de aproape 214.500 de entităţi create de casa de avocatură din Panama în perioada 1977-2015, în 20 de paradisuri fiscale, pentru clienţi din peste 200 de ţări. Potrivit Mossack Fonseca, publicarea acestor documente constituie o „crimă“ şi un „atac“ împotriva statului panamez. Guvernul panamez a dat asigurări că va „coopera viguros“ cu justiţia în cazul deschiderii unei proceduri judiciare.

Mai multe ONG-uri anticorupţie au lansat un apel la interzicerea pur şi simplu a societăţilor fantomă anonime, Transparency International susţinând că acestea reprezintă „latura obscură a sistemului financiar mondial“. Mossack Fonseca a fost înfiinţată în 1977 de către Jurgen Mossack (66 de ani), un avocat panamez de origine germană şi fiul unui fost ofiţer SS, şi Ramon Fonseca Mora (63 de ani), un nuvelist şi avocat panamez cu puternice conexiuni politice.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă