LIVE VIDEO 20.000 de oameni au protestat la București/Proteste în peste 20 de orașe din țară

LIVE VIDEO 20.000 de oameni au protestat la București/Proteste în peste 20 de orașe din țară

Un protest spontan se desfasoara marti noaptea in Piata Victoriei. Bucurestenii au iesit in strada, la temperaturi de - 8 grade, dupa adoptarea pe ascuns a ordonantelor pentru amnistie mascata. Oamenii au iesit in strada in numar impresionant, ajungand pana la circa 20.000. S-a scandat "Noaptea, ca hotii", "Drangea, nu uita, te asteapta Rahova", "Chemati elicopterul", "Iesi afara, javra ordinara!" si "Demisia!". Proteste spontane se desfasoara si in mai multe orase din tara.

LIVE VIDEO  Privesc.eu

LIVE TEXT

02:13 In Piata Victoriei mai sunt circa 1000 de oameni, adunati la una dintre intrari. Se fac apeluri la un magafon pentru proteste si miercuri.

01:57 Lumea inca rezista. Se striga "Rusine sa va fie".

01:44 Grupuri parasesc piata. Se striga "ne vedem si maine". Mai sunt cateva mii. In continuare portile guvernului sunt blocate.

01:34 La portile guvernului lumea striga si huiduie. Multi vorbesc de proteste in fiecare zi. La ora aceasta in București sunt -8 grade.

01:24 Piata se goleste treptat. Inca sunt peste 6.000. Lumea ramane agitata la gardurile Guvernului si la porti.

O femeie a iesit din incinta Guvernului la poarta si a incercat de mai multe ori sa ii provoace pe manifestanti.

01:17 Cele doua ordonante au fost publicate in Monitorul Oficial. Publicare in timp record

Ordonantele de Urgenta care modifica Codul penal in sensul dezincriminarii abuzului in serviciu au fost publicate in Monitorul Oficial. Guvernul PSD a intrat in istoria "democratiei" romanesti cu o ordonanta publicata in miez de noapte la doar cateva ore dupa aprobare.

01:15 Multimea a inceput sa scada in numar Dar tot vorbim de circa 10.000 de persoane.

01:05 La fata locului au sosit mai multi jandarmi echipati si incearca sa ii adune pe protestatari de pe strazile laterale. Manifestantii i-au primit cu huiduieli, reprosandu-le ca apara hotii si ca au depus un juramant sa apere tara.

00:54 Potrivit informatiilor HotNews.ro, la ora aceasta in cladirea Guvernului nu se mai afla nici premierul si nici unul dintre ministrii cabinetului.

00:52 Se striga "Nu scapati" si "Si jandarmeria apara hotia". Spiritele sunt inflamate. Zeci de jandarmi sunt pozitionati in piata Victoriei. De la megafoane se striga "Fara violenta" si ca jandarmii isi fac doar datoria. Se striga "Dragnea, nu uita, te asteapta Rahova" si "Chemati elicopterul". La poarta dinspre strada Paris vin noi trupe de jandarmi.

00:41 Numarul manifestantilor a ajuns la 20.000. Multa lume se misca pe lateral. Se huiduie si multi alearga. Se striga "Iesi afara, javra ordinara".

00:33 Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la intrarea de pe strada Paris dupa ce un grup de protestatari a incercat sa forteze intrarea in curtea guvernului.

00:30 Noi estimari. Numarul manifestantilor din Piata Victoriei a urcat la circa 12.000. Multimea ajunge din gardul Guvernului pana la trotuarul de la Antipa si parcarea din Victoriei.

 00:22 Se striga "Liviu Dragnea iti dorim, iti dorim tot anul, sa te duci la puscarie cu Sorin Grindeanu". Grupuri de manifetsanti se misca catre zona laterala a cladirii Guvernului. Se striga: "Fara violenta" si "Nu plecam".Protestele nu sunt violente.

00.18 Sluga lui Dragnea de la Interne trimite trupele de elită pentru a-l apăra pe Iordache. Conform unor informații, mai multe mașini cu scutieri și jandarmi echipați pentru lupte de stradă vor ajunge în fața guvernului.

00:03 In Piata Victoriei se afla la aceasta ora peste 10.000 de oameni si continua sa vina.

Miercuri 00:00 Se striga "Hotii", "Nu plecam", "Tradatorii". Coruri de huiduieli si fluieraturi. Oamenii inca vin.

23.57 Ziaristii care au participat la conferinta de presa de la Guvern sunt prinsi in sediul care a fost securizat.

Jurnalistii care au participat la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern si care nu au reusit sa plece imediat dupa finalizarea ei sunt prinsi in sediu, care a fost inchis si securizat suplimentar din cauza protestelor care se desfasoara in Piata Victoriei si se cauta solutii pentru a fi scosi in siguranta. Sebastian Zachmann, jurnalist Adevarul, relateaza ca cei dinauntru incearca sa le arate protestatarilor legitimatiile de presa.

"Nu mai putem ieși afară, dar se caută soluții să fim scoși în siguranță. Până atunci, noi, jurnaliștii semi-captivi, ne uităm pe geam cum vin oamenii strigând spre Guvern. E amuzant că toți cei care trec și ne văd la ferestre ne arăta pumnul sau altceva (știți voi ce), crezând că suntem parte din acest trup penal, iar noi le arătăm legitimațiile de presă. Un coleg tocmai scrie cu pixul pe o foaie: PRESĂ! O punem în geam, că oamenii sunt cam furioși. Până la urmă, noi suntem la locul crimei" scrie el pe Facebook.

23:43 In piata se afla aproape 10.000 de oameni.

23:35 Manifestantii trag de poarta de acces din gardul Guvernului si arunca cu zapada in jandarni. Sunt foarte multi jandarmi in zona dinspre poarta. Situatia este foarte tensionata. Manifestantii sunt masati la poarta. Se striga "Jos PSD" și "Nu scapati".

23:33 Cativa protestatari au incercat sa rupa cordonul de jandarmi, dar au fost opriti de jandarmi si de alti protestatari. Tensiunea creste enorm, distanta intre protestatari si jandarmi e de citiva centimetri. Oamenii sint extraordinar de furiosi.

23:31 Numarul manifestantilor a ajuns la circa 3000. Se striga "Noaptea, ca hotii". Se poate observa o prezenta minima a jandarmilor. In schimb sunt foarte multi polițiști, mai mult pe strazi.

23:28 Se striga "Iesi afara, javra ordinara!", "Demisia!", "Singura solutie, inca o revolutie" Sunt 300 si la Iasi. "Refuz, refuz, acest abuz".

23:20 In piata se afla circa 2000 pe persoane. Traficul in Victoriei e blocat complet, la fel si pe lascar Catargiu, Kiseleff si Aviatorilor. Vin grupuri si grupuri.

23:16 Se scandeaza "Scirbelor, iesiti afara".

23:10 In Piata Victoriei se afla circa 1.500 de oameni. Circulatia este blocata in fata Guvernului. Continua sa vina oameni in numar mare. la fala locului este detasat un dispozitiv mare de politie. Lumea foarte nervoasa.

23:03 In Piata Victoriei se afla peste 1.000 de oameni. Se scandeaza "Ne-am saturat", "Rusine sa va fie", "La racoare, mizerii ordinare".

O parte din cei prezenti s-a repezit la poarta laterala a gardului Guvernului. Au strigat "Tradatorii", "Demisia" si "Iesi afara, javra ordinara!". La ora actuala la fata locului se afla circa 1000 de persoane si oamenii continua sa vina. Lumea la Victoriei esta pana in trotuarul guvernului.










Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante