LIVETEXT/SUA dispun măsuri excepționale, după moartea unui bărbat. Australia și Thailanda anunță primele decese

LIVETEXT/SUA dispun măsuri excepționale, după moartea unui bărbat. Australia și Thailanda anunță primele decese

Primul pacient care a murit din cauza coronavirusului în SUA este un bărbat în vârstă de 50 de ani, din statul Washington, care avea deja probleme de sănătate înainte de infecție. Președintele Trump a anunțat noi măsuri restrictive privind călătoriile în Iran, Italia și Coreea de Sud, cele mai afectate zone, și a făcut apel la presă să nu inducă panica. Australia și Thailanda a anunțat duminică dimineața primele decese, iar Armenia primul caz de infecție.

13.13 Bilanțul morților a ajuns la 54 în Iran, iar numărul infecțiilor a crescut la 978, a transmis ministerul sănătății, citat de Reuters.

13.00 Autoritățile britanice iau în calcul impunerea unui regim de carantină pentru mai multe orașe, dacă va fi necesar, pentru a stopa răspândirea coronavirusului, după modelul practicat de China în Wuhan, relatează Guardian, citându-l pe ministrul sănătății Matt Hancock.

12.23 Germania este pregătită să adopte un pachet de stimulente fiscale dacă noul coronavirus va declanşa o criză economică globală, a declarat, duminică, ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, citat de Reuters.

"În cazul în care vom ajunge la o criză majoră în economia globală din cauza efectelor asupra pieţelor financiare şi a centrelor de producţie, dispunem de toate mijloacele pentru a acţiona rapid şi decisiv. (...) Politica noastră fiscală este construită pe o bază solidă în aşa fel încât să putem face faţă unei crize economice majore utilizând forţă majoră", a spus Schulz.

11.19 S-a agravat starea de sănătate a unei femei din Marea Britanie, de origine iraniană, condamnată pentru conspirație de Teheran și aflată în penitenciar .

Nazanin Zaghari-Ratcliffe a transmis că se simte rău, însă autoritățile iraniene refuză să o testeze pentru coronavirus. Soțul ei a declarat pentru radio BBC 5 că femeia are simptomele unei răceli, însă acestea se agravează de la zi la zi, în loc să se amelioreze așa cum se întâmplă la o răceala obișnuită.

”Cred că autoritățile refuză să o testeze în parte pentru că nu au suficiente testere, în parte pentru că pur și simplu nu vor să știe ”, a declarat bărbatul.

Zaghari-Ratcliffe, 41 de ani, execută o sentință de 5 ani de închisoare pentru că ar fi complotat în vederea răsturnării regimului de la Teheran, acuzație pe care a negat-o permanent.

11.04 Premieră în Japonia: meciurile de baseball din liga profesionistă s-au jucat fără public, având în vedere restricțiile impuse de autorități în ceea ce privește adunările publice. Mai multe evenimente au fost anulate, iar școlile rămân închise.

9.23 Imaginile prin satelit au arătat o scădere dramatică a nivelului de poluare în China, ceea ce este „cel puțin parțial” din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus, a anunțat agenția spațială americană NASA.

NASA a comparat primele două luni ale anului 2019 cu aceeași perioadă din acest an.

An image released by Nasa shows how pollution levels have dropped in Wuhan this yearImage copyrightNASA

9.13 China va lua măsuri pentru repatrierea cetățenilor săi din afara granițelor, dacă este nevoie, pentru a stopa răspândirea epidemiei coronaviruslui, a declarat duminică un oficial din ministerul de externe de la Beijing, transmite Reuters.

8.21 Japonia a înregistrat al doilea deces: un bărbat de 70 de ani despre care autoritățile locale susțin că era deja internat pentru alte afecțiuni în momentul în care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

8.14 Samsung Electronics a decis închiderea uneia dintre fabricile sale în Coreea de Sud, potrivit Guardian.

Lăcașurile de cult au fost închise în Coreea de Sud, multe dintre acestea transmițând slujbele religioase online, în condițiile în care autoritățile au restricționat adunările publice pentru a bloca răspândirea epidemiei.

În această țară au fost raportate 376 de noi cazuri de infecții, bilanțul total fiind de 3.526.

Australia a anunțat primul deces: un bărbat de 78 de ani a murit într-un spital din Perth, fiind unul dintre cei 150 de australieni care s-au aflat în carantină pe nava ancorată în apele Japoniei, Diamond Princess, scrie Guardian.

Thailanda a înregistrat și ea primul deces, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani, care avea și febra denga (virus care este transmis prin înțepătura țânțarului-n.red).

Potrivit Reuters, Thailanda a înregistrat 42 de cazuri de infecții, dintre care 30 s-au vindecat și au plecat acasă, 11 fiind în continuare în spital.

În ceea ce privește Armenia, primul caz de infecție este un tânăr de 29 de ani care s-a întors din Iran.

Sâmbătă seara, un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, a murit în SUA, președintele Trump anunțând noi restricții privind călătoriile în zonele afectate. El a susținut că riscul pentru cetățeanul american obișnuit este totuși scăzut și a făcut apel la presă să nu inducă panică în rândul opiniei publice, potrivit CNN.

OCEANIA
 •  1st death in Australia: a 78-year-old man in Perth who was among the 164 Australians flown out of Japan after being quarantined aboard the Diamond Princess cruise ship. His wife also tested positive to the virus and is currently in a stable condition in isolation at a Perth hospital.

  Incoming travel from Iran to Australia is banned starting Sunday. Appropriate level of travel advisory to Italy is being considered. But "it's not possible to further isolate Australia," said Chief Medical Officer Brendan Murphy, adding that the focus should be on detection and containment instead. [ source ]

Mar. 1 News ↑  ]

ASIA
 • 376 new cases, of which 333 (89%) in Daegu, in South Korea. [ source ] [ source ]
 • 573 new cases35 new deaths (of which 34 in Hubei) and 2,623 new discharges occurred in China on Feb. 29, as reported by the National Health Commission (NHC) of China. [ source ]

Mar. 1 News ↑  ]

February 29 (GMT):
NORTH AMERICA

United States

 •  1st death in the United States in Washington State. [ source ]
 • Travel advisory raised to level 4: Do not travel to specific regions in Italy and South Korea.
 • Travel from Iran banned.
 • Recent new cases in Washington State, Oregon and California suggest local, person-to-person spread of the virus in the United States.
 • 3 new cases in the United States earlier today: [ source ] [ source ] [ source ]
  - 1 in Washington State
  : a 18-year-old student from Jackson High School in Mill Creek with no travel history to an outbreak area who on Feb. 24 had body aches, chills and a headache. After feeling better, he returned to school, before test results came out on Feb. 28. The school will be closed for a few days of deep disinfecting.
  - 1 in Washington State:
   a woman in her 50s with confirmed travel to Daegu, South Korea.
  - 1 in Oregon [ source ]

 • 1 new case in Mexico: a man who had traveled to Northern Italy with 2 previously confirmed cases [ source ]
 • 5 new cases in Canada including: [ source ]
  - a woman in York Region, 34, who had just returned from Iran
  - a woman in Durham region, 51, who had just returned from Iran, and her husband, 69
  - a man, always in Ontario, in his 80s with a travel history to Egypt

Feb. 29 News ↑  ]

EUROPE
 •  1st case in Ireland: a man in the eastern part of the country who "returned from northern Italy, had symptoms, identified himself, was brought to hospital and confirmed as a positive case for coronavirus.” [ source ]
 • 5 new cases in the Netherlands:
  - 1: a woman in Delft who was in Lombardy, Italy last week [ source ]
  - 2: daughter and wife of the patient hospitalized in Tilburg who recently visited Lombardy, Italy. [ source ]
  2: the "partner and the youngest child of the patient who is in home isolation in Diemen" [ source ]
 •  1st case in Luxembourg: a man around the age of 40 who returned from Italy through Charleroi last week with his family. He is doing well. Family members (with no symptoms) have been placed in quarantine. Contact tracing (to isolate his contacts) is being performed. [ source ]
 • 25 new cases in Spain [ source ]
  Current distribution and new cases today (+):

  15 in the Valencia area (+7)
  10 in Madrid (+5)
  10 in Andalusia (+4)
  6 in Catalonia (+3)
  7 in the Canary Islands (+1)
  2 in Castile and León
  3 in the Basque Country (+1)
  2 in the Balearic Islands (+1)
  1 in Asturia (+ 1)
  1 in Cantabria (+1)
  1 in Navarra (+1)
  0 in Aragon (previous confirmation retracted [ source ] )

  New cases include:
  - a woman in Majorca
  - a 52-year-old woman in Girona who had recently traveled to Italy
  - man in Sant Cugat del Vallès (north of Barcelona) "who was in intimate contact with one of the previously confirmed cases" as reported by health authorities.
 •  239 new cases and 8 new deaths in Italy. Among the 1,049 active cases, 401 (38%) are hospitalized, and 105 (10%) are in intensive care. Among the 79 closed cases, 50 (63%) have recovered, 29 (37%) have died. [ source ] [ source ]
 •  43 new cases in France bringing the total in the country to 100. New cases include: [ source ] [ source ]
  3 health workers at the Tenon Hospital in Paris who were contaminated by a patient who is in intensive care since Feb. 21. [ source ]
  All public gatherings of more than 5,000 people in a confined space are temporarily banned across France,” Health Minister Olivier Veran told journalists. The Paris half-marathon scheduled for Sunday, March 1 has been cancelled as a consequence.
 • 8 new cases in Norway, bringing the total to 15 in the country. Among the new cases, 4 are in Bergen and 3 are employees of the Ullevål University Hospital in Oslo. The authorities know the source of contagion for all 15 cases which are all linked to outbreaks abroad. [ source ]
 • 10 new cases in Switzerland, of which:
  4 in the circle of the two children of an Italian family in Graubünden who tested positive last week. [ source ]
 • 1 new case in Croatia
 • 3 new cases in the U.K: 2 had recently traveled to Italy, 1 to Asia. [ source ]
  -- 1 in Gloucestershire
  - 1 in Berkshire
  - 1 in Hertfordshire
 • 1 new case in Georgia: a Georgian citizen who, having returned from Iran and showing high fever, was immediately taken to Tbilisi Infectious Hospital from the border checkpoint. [ source ]
 • 1 new case in Sweden, bringing the total to 12 in the country: 5 in Västra Götaland, 3 in the Stockholm region, 2 in the Jönköping Region, 2 in the Uppsala Region.
 • 1 new case in Norway: an employee at the eye department at Ullevål University Hospital in Oslo, as tests were conducted on 4 staff members with symptoms after that, on Feb. 28, Covid-19 infection was confirmed in a staff member who had traveled to Northern Italy, showed symptoms on Sunday but still went to work on Monday and Tuesday. [ source ]
 • 1 new case in Denmark: an employee at the Aarhus University Hospital in northern Denmark. [ source ]
 • 5 new cases in Germany.
  - Feb. 20: Italy's outbreak begins.
  - Feb. 26: “We are at the beginning of a coronavirus epidemic in Germany,” said German Health Minister Jens Spahn, adding that infection chains can no longer be tracked in Germany [ source ] . The German government saw no need to advise its citizens against travel to Italy [ source ]
  - Feb. 28: German government announced that travelers arriving from South Korea, Japan, Italy and Iran must declare their health status upon arrival. Passengers from China were already required to do so.
 • 3 new cases in Austria, (where 1,649 tests were done, with 10, or 0.6%, testing positive) [ source ] including a couple from the Korneuburg district in Lower Austria. The woman is now hospitalized, the man is isolated at home.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…