West Ham United - Astra Giurgiu 2-2, în turul al treilea preliminar al Europa League

West Ham United - Astra Giurgiu 2-2, în turul al treilea preliminar al Europa League

Echipa engleză West Ham United și Astra Giurgiu au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), joi seara, pe Boleyn Ground din Londra, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League la fotbal. Astra a reușit un rezultat excelent la Londra, care îi oferă destule șanse de calificare în faza următoare a competiției.

West Ham a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Enner Valencia (23) și Mauro Zárate (51), dar Astra a revenit excelent după ce gazdele au rămas în zece oameni, marcând prin Fernando Boldrin (71) și Angelo Ogbonna (82, autogol).

Londonezii au început mai bine jocul, iar argentinianul Zarate (16) a avut prima ocazie bună, fiind blocat de două ori în careul Astrei.

Astra a replicat la scurt timp și Filipe Teixeira (21) a fost aproape de deschiderea scorului, dar a ratat ținta.

WHU a deschis scorul prin ecuadorianul Enner Valencia, cu o lovitură de cap, din centrarea francezului Dimitri Payet.

Gazdele au suferit apoi două lovituri în decurs de câteva minute, O'Brien și Valencia accidentându-se, astfel că antrenorul Slaven Bilic a fost nevoit să-i schimbe înainte de pauză.

În finalul primei reprize, londonezii au trecut pe lângă majorarea scorului în două rânduri, dar Lung a respins mingea trimisă cu capul de Ogbonna (43) și apoi s-a remarcat la șutul cu efect al lui Zarate (45+3).

Portarul Astrei a intervenit bine și în debutul părții secunde în fața lui Payet (48), dar a fost învins trei minute mai târziu de Zarate, după o acțiune personală superbă a sud-americanului (51).

Zarate a fost aproape de dublă, dar Lung a salvat un nou gol (56).

West Ham a rămas în zece oameni, după ce Collins a văzut al doilea cartonaș galben (59), ambele pentru faulturi la Budescu. Din acest moment raportul de forțe s-a schimbat și Astra a început să împingă tot mai mult jocul spre poarta lui Adrian.

Budescu (60) a executat periculos o lovitură liberă, dar nu a prins spațiul porții, apoi Filipe Teixeira (62) a ratat și el de puțin.

Lung a fost la post la mingea trimisă de Payet (68), după care Astra a reușit să înscrie, prin Fernando Boldrin, cu un șut de senzație, care l-a lăsat fără replică pe portarul spaniol Adrian (71).

Geraldo Alves (80) a trecut și el pe lângă gol, dar mingea lovită cu capul de fundașul portughez s-a dus peste poartă. Astra a reușit egalarea în minutul 82, când internaționalul italian Angelo Ogbonna a vrut să respingă o centrare, dar a lovit greșit balonul, care a intrat în poartă.

Gazdele au forțat victoria pe final, au cerut un penalty, dar Payet s-a ales cu cartonaș galben pentru proteste, iar antrenorul Bilic a fost trimis în tribună.

Astra are o șansă importantă de a trece de West Ham, care în meciul de la Giurgiu, din data de 6 august, va fi lipsită de O'Brien, Collins și poate Valencia.

De remarcat că West Ham, care s-a calificat în cupele europene grație clasamentului Fair Play, a primit trei cartonașe roșii în ultimele cinci partide. În precedentul tur, londonezii au trecut cu mari emoții (la loviturile de departajare) de modesta echipă malteză Birkirkara.

West Ham United — Astra Giurgiu 2-2 (1-0)
Au marcat: Enner Valencia (23), Mauro Zárate (51), respectiv Fernando Boldrin (71), Angelo Ogbonna (82, autogol).
Londra, Boleyn Ground: 33.858 spectatori
Europa League — turul al treilea preliminar (prima manșă)
Au evoluat echipele:
West Ham: 13. Adrian — 17. Joey O'Brien (32. Reece Burke, 35), 19. James Collins, 22. Angelo Ogbonna, 3. Aaron Cresswell — 8. Cheikhou Kouyaté, 35. Reece Oxford, 16. Mark Noble (căpitan) — 27. Dimitri Payet — 10. Mauro Zárate (7. Matthew Jarvis, 76), 31. Enner Valencia (20. Modibo Maiga, 37). Antrenor: Slaven Bilic.
Rezerve neutilizate: 34. Raphael Spiegel — 4. Kevin Nolan, 23. Diego Poyet, 42. Martin Samuelsen.
Astra: 1. Silviu Lung jr — 84. Pedro Queirós, 2. Geraldo Alves, 25. Valerică Găman, 13. Junior Morais — 8. Takayuki Seto, 23. Fernando Boldrin (30. Alexandru Dandea, 86) — 9. Gabriel Enache, 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim (11. Daniel Florea, 76) — 10. Constantin Budescu (căpitan; 20. Florin Lovin, 90+1). Antrenor: Marius Șumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 15. Cristian Oros, 34. Ricardo Alves, 77. Alexandru Stan.

Arbitru: Adrien Jaccottet; arbitri asistenți: Raffael Zeder, Johannes Vogel; arbitru de rezervă: Alain Bieri (toți din Elveția)
Delegat UEFA: Gerhard Sager (Suedia), observatori UEFA pentru arbitri: Frank De Bleeckere (Belgia)
Cartonașe galbene: O'Brien (29), Enache (53), Collins (55, 59), Budescu (58), Cresswell (79), Payet (90+1).
Cartonaș roșu: Collins (59).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

2 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

3 „Suntem deja aici. România nu va trebui să lupte ca Ucraina”

4 Foarte interesante amănunte!

5 „Gustul” manelelor și „lecția de manipulare a maselor cu Chris Martin”