#11septembrie Într-un mesaj video, Donald Trump denunţă ''incompetenţa'' lui Joe Biden în Afganistan

#11septembrie Într-un mesaj video, Donald Trump denunţă ''incompetenţa'' lui Joe Biden în Afganistan

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a denunţat sâmbătă, într-un mesaj video înregistrat pentru a marca 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, "incompetenţa" lui Joe Biden, afirmând că modul în care Biden a gestionat retragerea trupelor americane din Afganistan l-a făcut pe acesta "să pară un idiot", informează AFP.

După ce a adus un omagiu "curajului" pompierilor, poliţiştilor şi echipelor de salvare în acea zi, Donald Trump a criticat vehement acţiunile succesorului său democrat la Casa Albă şi modul în care s-a sfârşit cel mai lung război al SUA, declanşat după atacurile Al-Qaida din 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de morţi.

"Acesta este de asemenea un moment trist pentru modul în care războiul nostru împotriva celor care au făcut atât de mult rău ţării noastre s-a încheiat săptămâna trecută", a declarat Trump. "Liderul ţării noastre a părut un idiot", a adăugat el. "Ne va fi greu să ne revenim după ruşinea pe care această incompetenţă a cauzat-o", a continuat miliardarul în înregistrarea sa video.

Exprimându-şi regretul pentru cei 13 soldaţi americani ucişi într-un atentat lângă aeroportul din Kabul în august, Donald Trump a denunţat confiscarea de echipamente militare americane de către talibani, "fără că a un singur foc de armă să fie tras".

"Joe Biden şi administraţia sa incompetentă au capitulat", a declarat Trump.

Preşedintele democrat a fost puternic fragilizat de sfârşitul haotic al războiului în Afganistan, unde talibanii au preluat puterea în august.

Donald Trump, care nu participă la nicio ceremonie oficială, va comenta sâmbătă un meci de box în care se vor confrunta fostul campion mondial la categoria grea Evander Holyfield şi starul brazilian al artelor marţiale mixte Victor Belfort. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…