15.000 de lei de la stat pentru proprietarii români. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi banii

15.000 de lei de la stat pentru proprietarii români. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi banii

Proprietarii români din mai multe județe ale țării pot beneficia de 15.000 de lei de la stat, în timp ce firmele pot obține până la 50.000 de lei. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească posibilii beneficiari.

Foto Shutterstock

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că vor fi finanțate, din Fondul pentru Mediu, sisteme de protecție împotriva urșilor. Astfel, persoanele fizice, juridice sau instituțiile publice pot beneficia de sume care pornesc de la 15.000 de lei pentru montarea de garduri electrice în anumite zone, acolo unde animalele își fac apariția mai des, potrivit antena3 .

Inițiativa Ministerului Mediului vine după ce numărul atacurilor date de animalele sălbatice în gospodăriile oamenilor a crescut foarte mult în ultimii ani.

Condiții de eligibilitate pentru ajutorul de 15.000 de lei de la stat

Persoanele fizice pot primi până la 15.000 de lei. Pentru persoanele juridice plafonul este 50.000 de lei. De asemenea, autoritățile locale pot accesa până la 100.000 de lei.

Pentru acordarea ajutorului de stat, se vor lua în calcul numărul atacurilor, valoarea pagubelor produse de animalele sălbatice și numărul de urși din zonele afectate.

Potrivit unor studii recente, în pădurile din țară sunt între 7.500 și 8.000 de urși bruni. Cele mai afectate județe de atacurile animalelor sălbatice sunt Brașov, Prahova, Bacău și Harghita.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”