17 trenuri regio vor fi anulate în sudul şi sud-estul ţării în urma avertizărilor meteo Cod roşu

17 trenuri regio vor fi anulate în sudul şi sud-estul ţării în urma avertizărilor meteo Cod roşu

Două trenuri Regio vor fi anulate miercuri şi alte 15 în cursul zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării, în urma avertizărilor de Cod roşu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează CFR Călători.

"Ca urmare a avertizărilor de Cod roşu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi în baza restricţiilor de circulaţie date de Comandamentul Central Operaţional de Iarnă, coordonat de CFR Infrastructură, în intervalul orar 22:00 (05.02.2020) - 08:00 (06.02.2020) vor fi anulate următoarele trenuri regio: în 5 februarie 2020 - 8655 Constanţa - Tulcea Oraş, 8397 Constanţa - Mangalia; joi, 6 februarie 2020 8652 Tulcea Oraş - Medgidia, 8380 Mangalia - Constanţa, 8381 Constanţa - Mangalia, 8384 Mangalia - Constanţa, 8385 Constanţa - Mangalia, 8388 Mangalia - Constanţa, 8343 Călăraşi Sud - Ciulniţa - Constanţa va fi limitat pe ruta Călăraşi Sud - Ciulniţa, 8012 Feteşti - Bucureşti Obor, 8031 Feteşti - Constanţa, 8001 Bucureşti Nord - Constanţa, 8002 Constanţa - Bucureşti Nord, 8581 Slobozia Veche - Ciulniţa, 8580 Ciulniţa - Slobozia Veche, 8653 Medgidia - Tulcea Oraş, 8654 Tulcea Oraş - Constanţa", se arată în comunicatul CFR Călători.

Compania precizează, în context, că, pentru a preîntâmpina eventuale perturbări în circulaţia feroviară, a luat mai multe măsuri printre care asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţia în condiţii de iarnă, asigurarea locomotivelor diesel pentru deservirea plugurilor de zăpadă, în caz de necesitate, asigurarea locomotivelor diesel pentru intervenţie în caz de avarii la linia de contact, asigurarea căldurii în tren şi funcţionarea fără deficienţe a mijloacelor de tracţiune pe toată perioada staţionării în staţii, în linie curentă şi pe întreaga rută de circulaţie şi suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri, etc) în zonele afectate.

Potrivit sursei citate, în prezent nu sunt trenuri anulate sau blocate iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Pasagerii care vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria