2 ani de comisarul.ro

2 ani de comisarul.ro

Scriem aceste rânduri cu multă bucurie în suflet știind că peste câteva zile se împlinesc 2 ani de când am lansat acest proiect. 2 ani în care am început de la zero și am ajuns astăzi să devansăm nume grele din presa tradițională și online.

Comisarul.ro este o publicație complet independentă, creată pentru a acoperi un gol în peisajul mass media românesc. Un peisaj tot mai murdar, plin de interese politice și financiare în care transmiterea corectă de informații către cititori a ajuns pe plan secundar, pe primul loc fiind obsesia de a atrage clickuri prin orice metode și cu orice preț.

Noi nu am recurs niciodată la strategii neortodoxe pentru a face trafic. Nu folosim titluri înșelătoare, cum fac mai toți colegii noștri de presă. Nu menținem 2-3 știri aparent serioase pe prima pagină, ca să facem în realitate trafic cu daci, traci, reptilieni, conspirații și vaccinuri, cum procedează inclusiv site-urile și televiziunile mai mari și cu mai multe pretenții ( dovada aici ). Nu ne-am vândut ca niște curve pentru doi lei în plus, să umplem paginile de publicitate (multe din site-urile românești au devenit necitibile din cauza acestui fapt). Nu am pus botul ca proștii la unele bombe de presă expirate și la subiecte servite de la partid. Și nu, nu facem parte dintr-o rețea de dezinformare, de "propagandă rusească" (cum niște bloggeri trepanați au creat și răspândit niște liste). Pentru orice cititor fidel sau vizitator ocazional, cred că este mai mult decât evident că poziția noastră a fost de la început una de centru dreapta.

Am fost primul site din România care a anunțat încă de la ora 17.00 rezultatul corect al alegerilor prezidențiale, în timp ce ore întregi mai tarziu românii încă erau mințiți cu bună stiință în fața televizorului (apropo, liste cu televiziuni când se fac? Că tare mi-e că ar ajunge toate pe ele).

Da, poate din dorința de a da o informație rapid, uneori am greșit. Da, prin natura dezvăluirilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului, am fost obligați să ne păstrăm o doză de anonimitate. Și da, suntem un tabloid. Unul politic. Pentru că nu credem că mizeriile care se numesc politicieni și care ne conduc merită o altfel de atitudine sau limbaj. Și targetul nostru nu sunt domnișoarele de pension.

Din fericire, cititorii noștri au înțeles toate aceste lucruri și ne-au răsplătit cu niște cifre pe măsură: Comisarul a înregistrat în 2015 4 milioane de vizitatori unici, iar articolele noastre au adunat peste 31 de milioane de vizualizări, ceea ce ne plasează direct în topul național al site-urilor de profil. 

O țară liberă începe cu o presă independentă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”