2021: „Anul Elon Musk”/Postările prin care cel mai bogat om al planetei a manipulat piețele, fără să pățească nimic

2021: „Anul Elon Musk”/Postările prin care cel mai bogat om al planetei a manipulat piețele, fără să pățească nimic

Elon Musk a fost desemnat drept „Personalitatea Anului 2021” de prestigioasa revistă Time, în parte datorită impactului său asupra piețelor financiare. Însă postările controversate ale celui mai bogat om din lume au dus adesea la mișcări masive pe bursele tradiționale și noile platforme de tranzacționare a criptomonedelor, atrăgând critici aprinse și acuzații de manipulare, relatează Markets Insider .

Musk, ales personalitatea acestui an și de către publicația Financial Times, și-a transmis mesajele preponderent prin intermediul Twitter, platformă social media pe care a strâns 67 de milioane de urmăritori.

CEO-ul Tesla și SpaceX care și-a consolidat poziția de cel mai bogat om din lume anul acesta după ce l-a detronat pe Jeff Bezos, s-a remarcat prin atitudinea sa publică radical diferită față de cei care l-au precedat în această poziție și care au încercat în general să evite generarea unor controverse.

Dacă scandalurile legate de Bezos au de-a face preponderent cu modul în care Amazon își tratează angajații și în care acesta evită să își plătească taxele, iar în perioada în care Bill Gates se afla la conducerea Microsoft și cel mai bogat om din lume el era acuzat de practicile anticoncurențiale ale companiei, Musk pare mai mult decât dispus să creeze controverse din nimic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...