250 oameni, inclusiv trei europeni, au fost arestaţi în Iran pentru promovarea satanismului

250 oameni, inclusiv trei europeni, au fost arestaţi în Iran pentru promovarea satanismului

Poliţia din Iran a anunţat vineri că au fost arestate la vest de Teheran peste 250 de persoane, între care trei europeni, pentru promovarea "satanismului", a relatat agenţia oficială de presă Irna preluată de AFP.

Drapel Iran FOTO: Arhivă

Poliţia a „identificat şi arestat un mare număr de membri ai unei reţele sataniste, care a fost dezmembrată”, menţionează Irna.

Au fost arestaţi „146 de bărbaţi şi 115 femei” care se aflau „într-o stare inadecvată şi obscenă, având embleme, însemne şi simboluri ale satanismului pe haine, pe cap, pe faţă şi în păr”, a mai indicat agenţia iraniană, citând un comunicat al poliţiei, scrie Agerpres.

În cursul operaţiunii care a avut loc în noaptea de joi spre vineri în oraşul Shahryar, la vest de Teheran, au fost arestaţi şi trei cetăţeni europeni, conform aceleiaşi surse, care nu precizează cetăţenia acestora.

Au fost confiscate totodată „simboluri sataniste, băuturi alcoolizate şi substanţe psihoactive, precum şi 73 de vehicule”.

Autorităţile iraniene asimilează în general concertele de muzică rock şi mai ales de hard rock, interzise în republica islamică, unor ceremonii satanice, aminteşte AFP. Consumul de alcool este de asemenea strict interzis în acest stat ultraconservator.

În iulie 2009 poliţia a arestat trei persoane în provincia Ardebil , din nord-vest, pentru „prozelitism satanic”, iar în mai acelaşi an 104 „adoratori ai Satanei” au fost arestaţi la un concert în sudul ţării, unde s-ar fi băut alcool şi s-ar fi „supt sânge”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

3 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

4 „Nu mai vreau să fiu asociată sub nicio formă cu numele sau imaginea lui Liviu Dragnea”

5 VIDEO După crimă, ucigașul doctoriței de la Brăila a fost la nuntă / „Nu are remușcări, nici emoții față de ce s-a întâmplat”