46 de tablouri şi sculpturi furate dintr-un depozit din Belgia, găsite de procurori într-o locaţie din Capitală

46 de tablouri şi sculpturi furate dintr-un depozit din Belgia, găsite de procurori într-o locaţie din Capitală

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară în Capitală, fiind descoperite şi ridicate 46 de tablouri şi sculpturi furate în luna martie de persoane necunoscute dintr-un depozit securizat din Anvers, Belgia.

"În realizarea atribuţiilor conferite de Legea nr. 302/2004 rep., privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată lucrarea nr. 2836/11-5/2021, având ca obiect ordinul european de anchetă emis la data de 31.08.2021 de către un judecător de instrucţie din Anvers - Regatul Belgiei. În fapt, autorităţile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021, dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers, a unui număr de 59 de opere de artă - tablouri şi sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro. Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a desfăşurat activităţi, respectiv o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează a fi predate autorităţilor judiciare belgiene", se arată într-un comunicat al Parchetului.

La activităţi au participat, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, un judecător de instrucţie şi doi inspectori de poliţie de la Departamentul de Poliţie Anvers - Regatul Belgiei, care continuă ancheta în această cauză.

De asemenea, la anchetă au participat lucrători de poliţie ai Serviciului de Investigaţii Criminale de la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...