A fost aprins iluminatul festiv din Capitală

A fost aprins iluminatul festiv din Capitală

Iluminatul festiv din Capitală a fost aprins vineri seară, peste 3 milioane de beculețe de tip Led fiind montate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Conform Primăriei Municipiului București, ornamentele de Crăciun sunt puse la dispoziție gratuit de către Luxten. Astfel, PMB plătește doar pentru montarea și demontarea instalațiilor.

Anul acesta, traseul iluminatului festiv însumează peste 33 de kilometri și cuprinde 59 de locații din București.

Tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradițiile românești: ie, clop, horă, motive tradiționale românești.

Totodată, Târgul de Crăciun organizat de PMB are loc în perioada 1 — 27 decembrie în Piața Constituției și reunește o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte.

Activitățile interactive în cadrul târgului pentru întreaga familie sunt: patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative și Casa lui Moș Crăciun.

Scena din cadrul Târgului de Crăciun București găzduiește numeroase spectacole de muzică și dans, susținute de cei mai apreciați artiști din România, ediția din acest an reunind peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop: Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hrușcă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională 'Valahia', Corul de copii Radio, Orchestra 'Mundi Colour', fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București.

Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10,00 — 22,00', mai informează PMB.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria