A început! Radu Tudor, PRIMUL ATAC la Justiție și Kovesi! Ce dracu', au venit ai noștri la putere, să fim judecați „cum trebuie”!

A început! Radu Tudor, PRIMUL ATAC la Justiție și Kovesi! Ce dracu', au venit ai noștri la putere, să fim judecați „cum trebuie”!

A început! Ce dracu, acum au venit ai noștri la putere! Să fim judecați cum trebuie! Asta le cere Radu Tudor judecătorilor de la Pitești în procesul cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi! Într-o așa-zisă scrisoare deschisă preluată imediat de toate vuvuzelele Propagandei PSD. E începutul! Habar nu aveți ce urmează să se întâmple în Parlament!

Radu Tudor:  Scrisoare deschisă – Cerem un proces echitabil cu șefa DNA

Miercuri 14 decembrie 2016, la Curtea de Apel Pitesti se va judeca apelul in dosarul in care sefa DNA Laura Kovesi ne-a cerut uriasa suma de 1.000.000 lei daune morale pentru ca intr-o emisiune de televiziune cativa jurnalisti am pus intrebari si am emis opinii absolut normale intr-o societate democratica fata de un eveniment public comentat de intreaga presa.

Am fost obligati la fond, de judecatorul Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti, la plata unor daune de 250.000 lei (aproape 60.000 euro) o suma colosala, pe care reclamanta Laura Kovesi nu a putut sa o justifice si reprezinta o tentativa de imbogatire fara justa cauza. Dna Laura Kovesi a recunoscut in sala ca nu poate dovedi prejudiciul. Nu a depus niciun inscris pentru a dovedi prejudiciul, cum cere legea, dar i s-au acordat despagubiri reprezentand contravaloarea unui apartament in Capitala – cea mai mare suma acordata vreodata intr-un dosar de presa.

Am avut parte de un simulacru de judecata. Judecatorul fondului Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti nu a putut mentiona in sentinta care sunt probele cu care reclamanta a dovedit fapta noastra ilicita ori prejudiciul, pronuntand o sentinta injusta, nemotivata, care nu arata argumentele pentru care s-a retinut culpa noastra si care a omis orice referiri la apararile noastre.

In apel, ni s-au respins toate probele in aparare de catre judecatoarele Madalina Gabriela Radulescu si Andreea Doris Tomescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care au manifestat o atitudine vadit partinitoare fata de sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Am constatat cu stupoare, dupa demonstratia de forta, ca judecatoarea Andrea Doris Tomescu era fost procuror DNA si numai dupa ce am demascat-o public ca lucrat la DNA, a inteles sa se abtina, desi era obligata sa o faca de la bun inceput.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat ca nu beneficiem de o instanta impartiala si a dispus stramutarea cauzei de la Bucuresti, la Curtea de Apel Pitesti.

Din pacate insa, la Curtea de Apel Pitesti se reediteaza simulacrul de judecata din faza intiala a apelului, fiindu-ne respinse toate probele cu motivarea incredibila ca asupra lor s-a pronuntat instanta din Bucuresti, adica taman instanta declarata incompatibila de Inalta Curte, care a dispus stramutarea.

Este important de retinut contextul in care ne judecam la Curtea de Apel Pitesti, care ridica suspiciuni ca in cauza se fac presiuni oculte ca sa fim executati.

Cei doi judecatori investiti initial cu solutionarea apelului Irina Tanase si Lica Togan au cerut sa iasa la pensie in intervalul dintre primele termene. Un al treilea s-a abtinut si a fost si el schimbat.

Completul de judecata actual, compus din judecatorii Corina Postelnicescu si Nicoleta Simona Pastin:

-refuza sa se pronunte prin incheiere pe cererea de amendare a dnei Laura Kovesi pentru promovarea unui apel vadit netemeinic, nesustinut de probe, desi textul de lege este imperativ in privinta acestei obligatii a instantei;

-refuza sa faca orice cercetare judecatoreasca si sa admita orice proba la dosar desi apelul are caracter devolutiv, legea obligand la procedarea la o noua judecata;

-ne incalca dreptul la un recurs efectiv prevazut de art. 13 din CEDO;

Este regretabil ca la 26 ani de la Revolutia din decembrie 1989 inca mai au loc asemenea procese in care judecatorii se derobeaza de obligatia de a starui prin orice mijloace pentru aflarea adevarului, asa cum ii obliga legea si aleg o pozitie de adversitate fata de parti, respingand apriori orice proba propusa in aparare.

Este regretabil ca avem parte de un asemenea tratament tocmai intr-un proces in care parte este dna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, a carui prezenta ar trebui sa garanteze o data in plus existenta unui proces echitabil.

Cerem CSM si Inspectiei Judiciare sa trimita un judecator inspector la termenul din 14 decembrie 2016 al dosarului 6043/3/2015, pentru a constata ce se intampla in sala de judecata a Sectiei I civila a Curtii de Apel Pitesti, si a dispune masurile ce se impun.

Mihai Gadea

Radu Tudor

Bianca Nae

Mugur Ciuvica

Razvan Savaliuc

SC Antena 3 SA

Despre ce proces este vorba, ca să înțelegeți despre ce vorbim

Miercuri are loc nou termen, la Curtea de Apel Piteşti, în dosarul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti.

Acesta este al patrulea termen după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti.

La termenul anterior, din data de 9 noiembrie, jurnalistul Răzvan Savaliuc, care este parte în proces, a solicitat recuzarea întregului complet de judecată, pe motiv că a amânat pronunţarea asupra cererii sale de amendare a Laurei Codruţa Kovesi pentru că nu ar fi depus probe la dosar în susţinerea acuzaţiilor pe care le-a formulat. Cererea de recuzare a fost respinsă în primă instanţă de Curtea de Apel Piteşti, hotărârea fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde încă nu a fost acordat termen.

La acelaşi termen din 9 noiembrie, avocatul care reprezintă Antena 3 şi jurnaliştii din cadrul postului de televiziune a solicitat revenirea asupra unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, unde s-a judecat iniţial dosarul, prin care cercetarea în cauză a fost declarată închisă. Cererea a fost respinsă, instanţa admiţând să fie pusă în discuţia părţilor, la termenul de judecată din data de 14 decembrie, doar o cererea de încuviinţare a probei cu un înscris reprezentat de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

La al doilea termen, din 14 septembrie, instanţa a admis cererea de amânare depusă de avocatul jurnaliştilor de la Antena 3, care a motivat că a fost citat la sediul DNA într-un alt dosar. Apărătorului i s-a pus în vedere ca pe viitor să ia măsuri pentru a evita repetarea situaţiei.

La primul termen, din data de 8 iunie, judecătorii au admis o cerere de amânare formulată de avocata jurnalistului Răzvan Savaliuc, pe motiv că acesta a suferit o intervenţie chirurgicală şi nu se poate prezenta la proces.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Piteşti pe 3 mai, după strămutarea de la instanţa similară din Bucureşti. Data recomandată iniţial pentru începerea judecării cauzei a fost 26 august, fiind ulterior fixată data de 8 iunie pentru primul termen.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 21 aprilie, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Piteşti. Instanţa supremă a admis o cerere depusă de jurnaliştii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă de acelaşi grad din ţară.

În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă.

De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz - Gabriela Manuela Rădulescu şi Andreea Doris Tomescu - de îndeplinirea obligaţiilor profesionale cu rea-credinţă. Savaliuc era nemulţumit de faptul că instanţa nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conţine un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii menţionaţi, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.



Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia