A început să TOARNE Grindeanu? Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiții să treacă prin OUG. Sunt convins că nici Tudose nu va accepta

A început să TOARNE Grindeanu? Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiții să treacă prin OUG. Sunt convins că nici Tudose nu va accepta

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, că i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin ordonanţă de urgenţă, el exprimându-şi convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru. Grindeanu a spus că este necesar ca acest fond, care urmează să includă companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz, să fie înfiinţat prin lege adoptată de Parlament. 

Grindeanu: Pe Bogdan Stan eu l-am perceput ca un apropiat al lui Liviu Dragnea. Rezistenţa a fost constantă de a nu-l schimba

 ”Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a spus Grindeanu.

El a precizat că este convins că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investiţii să fie înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă.

Grindeanu a subliniat că el consideră că înfiinţarea acestui fond trebuie dezbătută în Parlament, pentru că este vorba despre ”10-12 miliarde de euro”.

”Vorbim de un patrimoniu al tuturor. Este vorba despre Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz”, a explicat fostul premier.

Sorin Grindeanu a mai explicat că proiectul pentru Fondul Suveran de Investiţii trebuia să plece de la Ministerul Economiei pe circuitul de avizare la celelalte ministere, ceea ce nu s-a întâmplat, astfel că nu a avut cum să intre în şedinţa de Guvern pentru a fi discutat.

Membrii Guvernului au discutat, în 30 iunie, în primă lectură, proiectul Fondului Suveran de Investiţii, urmând ca el să fie analizat în dezbatere publică şi să fie concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis la Parlament.

Fondul va cuprinde 25-30 de companii de stat aflate pe profit, aflate în subordinea ministerelor Energiei, Transporturilor, Economie şi Sănătăţii, listate sau nelistate, însă în final toate firmele din portofoliul fondului vor fi scoase pe bursă.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Grindeanu: Pe Bogdan Stan eu l-am perceput ca un apropiat al lui Liviu Dragnea. Rezistenţa a fost constantă de a nu-l schimba

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, că pe fostul şef al ANAF Bogdan Stan l-a perceput ca pe ”un apropiat” al liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru că din acea ”zonă” a venit şi propunerea de numire a acestuia. Grindeanu a spus că intenţiona să îl demită pe Stan şi că nu înţelege de ce premierul Mihai Tudose, după ce l-a demis, l-a numit pe un post de vicepreşedinte al ANAF.

Grindeanu a spus că, la finalul lunii mai, a avut o întâlnire cu conducerea ANAF, fiind nemulţumit de nivelul de colectare a TVA şi a impozitului pe profit, în condiţiile în care pe primul trimestru s-a înregistrat creştere economică, însoţită de creşterea consumului şi a vânzărilor.

Sorin Grindeanu a relatat că le-a spus celor din conducerea ANAF că sunt două variante: ori subordonaţii nu îi recunosc de profesionişti şi atunci e o problemă de management, ori evaziunea este la nivel statal şi atunci e treaba celor cu atribuţii în combaterea acesteia.

”Le-am dat câteva zile şi i-am spus că îi schimb. Şi atunci au început atacurile lui Firea”, a mai declarat Grindeanu.

El a susţinut că ”rezistenţa a fost constantă” de a nu-l schimba pe Bogdan Stan de la conducerea ANAF.

Întrebat dacă Bogdan Stan este un ”apropiat al lui Liviu Dragnea”, fostul premier a răspuns: ”Eu aşa l-am văzut şi îl văd”.

Sorin Grindeanu a mai spus că nu înţelege de ce premierul Tudose, după ce l-a demis pe Stan din funcţia de preşedinte al ANAF, l-a numit apoi într-un post de vicepreşedinte al instituţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante