A vrut să-şi ucidă fiul după ce şi-a violat soţia cu care era în divorţ. Detaliile unui caz şocant

A vrut să-şi ucidă fiul după ce şi-a violat soţia cu care era în divorţ. Detaliile unui caz şocant

Bărbatul care a aruncat în aer locuinţa în care se afla şi fiul de doar 7 ani nu a putut să accepte că a pierdut custodia acestuia în favoarea soţiei - pe care s-a răzbunat violând-o, scrie Adevărul .

Cazul de neconceput s-a petrecut pe 27 ianuarie 2021 într-un bloc din Piatra Neamţ, când un bărbat a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiul în vârstă de doar 7, dorind să se răzbune pe soţia care divorţase de el, scoate la iveală aspecte terifiante.
Din primele date ale anchetei în această speţă rezultă faptul
că Ştefan Bocancea, în vârstă de 39 de ani, a premeditat fapta, neîmpăcându-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală.
Bărbatul şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat, curios, la doar 4 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a încredinţat înapoi fostei soţii copilul, deşi magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ a părinţilor, au stabilit termene clare când minorul trebuia să stea cu mama şi când ar fi trebuit să fie la tată.
Pe 27 ianuarie 2021, Bocancea a dat mai multe mesaje pe pagina de Facebook BZI.RO (Bună Ziua Iaşi), în care afirma că este dispus să recurgă la orice gest doar pentru a nu ceda copilul. Reporterii bzi.ro au vorbit cu acesta încercând să îl convingă să renunţe, ulterior sunând la purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.
Într-o discuţie telefonică, pietreanul susţinea că trăieşte o dramă şi are de gând să recurgă la un gest extrem: „Nu ştiu ce va fi. Nu mai pot. Toate şicanele posibile mi le-au făcut. Au vrut să mă dea cu maşina în şanţ. Vă arăt video cu maşini negre trimise după mine. Am fost condamnat fără motiv. Sunt nişte abuzuri mari. Am vrut să dau pe faţă toate acestea, dar nimeni nu m-a ascultat. Nici un poliţist, nici un procuror“.
Apoi, plângând, continuă: „Am ajuns la căpătul puterilor. Vreau să recurg la un gest extrem. Copilul este la mine, nu vreau să îl dau mamei până nu mi se face dreptate. Am fost condamnat la 4 ani cu suspendare pentru viol. Mama copilului a vrut să întreţină relaţii sexuale cu mine, iar mai apoi a mers la poliţie să facă plângere că să poată să profite în instanţă, să mă distrugă“.

Dispoziţiile instanţei

Iată ce mai afirma Bocancea în dialogul cu reporterul de la BZI.ro: „De duminică m-am izolat în casă cu fiul meu pentru a-mi cere dreptatea. Astăzi este ultima masă pentru care mai am ceva să îi dau. Am fost sunat de la poliţie să ies afară. Nu pot face acest lucru deoarece să (probabil a vrut să scrie sunt - n.red.) trecut de pragul psihologic de dialog şi oncredere (probabil încredere - n. red.). Nu vreau decât
dreptate. Am ajuns la capătul răbdării ca om. Dacă vor încerca să intre trebuie să recurg la ce nu vreau să fac!“.
Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ, a stabilit termene când minorul trebuia să stea cu mama şi când ar fi trebuit să fie la tată. Prin hotărârea de pe 25 mai 2018, bărbatul avea dreptul să ia minorul în prima şi a treia săptămână din fiecare lună, de vineri, de la ora 16.00 şi până luni ora 08.00.
Trebuia să-l ia de la grădiniţă şi tot acolo trebuia să-l readucă luni dimineaţa.
Tatăl mai avea drept de preluare a minorului la Crăciun, în vacanţele preşcolare intermediare, în anii impari - prima jumătate din vacanţă, iar în anii pari în a doua jumătate a vacanţei mari, precum şi în alte perioade stabile cu precizie de oră de către judecători. Atât de clare au fost dispoziţiile instanţei, încât copilul ar fi trebuit să-şi petreacă ziua de naştere şi onomastica împreună cu tatăl în anii pari, iar în anii impari ar fi trebuit să fie cu mama.
Dar, hotărârea judecătorească nu a fost suficientă pentru Ştefan Bocancea. Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese încredinţat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112.
Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat, dar la apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs explozia urmată de un incendiu.
Minorul a fost scos din imobil de un poliţist, fiind transportat la Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, dar diagnosticul este dur. A suferit arsuri de gradul II şi III pe faţă. Şi autorul inimaginabilei fapte s-a ales cu arsuri şi a fost internat la Spitalul Roman, sub pază. După ce va fi externat este posibil ca procurorii să ceară arestarea preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi distrugere calificată.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina