Accidente rutiere de microbuz, autobuz şi autocar (cronologie 2019-2021)

Accidente rutiere de microbuz, autobuz şi autocar (cronologie 2019-2021)

Un microbuz şcolar cu 16 elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani a fost implicat, la 15 noiembrie 2021, într-un accident rutier în zona localităţii Drăgăneşti, din judeţul Prahova. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. În accident a fost implicat şi un autoturism. Au fost evaluaţi medical opt minori şi un adult, iar patru copii răniţi uşor au fost transportaţi la spital cu traumatisme cranio-cerebrale.


Evenimente rutiere soldate cu victime, în care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze, care au avut loc în ultimii ani:

2021
12 octombrie - Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit în municipiul Arad, fiind implicate 23 de persoane. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Majoritatea persoanelor, cu răni uşoare, au primit îngrijiri medicale la locul incidentului, iar şapte dintre acestea au fost transportate la spital.

10 iulie - Un microbuz s-a răsturnat în zona localităţii Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, traficul fiind întrerupt la kilometrul 480+200 metri al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Lugoj către Arad. Nouă persoane au fost rănite uşor.

4 iulie - Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în noaptea de 4 spre 5 iulie, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

10 iunie - Un microbuz care efectua o cursă privată şi transporta copii la şcoală a fost implicat într-un accident, în localitatea Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. Şoferul şi un alt adult au murit, iar nouă copii au fost transportaţi la spital.

27 mai - Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat în localitatea Copăceni, judeţul Cluj, o parte dintre pasageri au necesitat îngrijiri medicale.

12 martie - Un microbuz care transporta muncitori şi un autoturism au fost implicate într-o coliziune pe DN 28 Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Podu Iloaiei, judeţul Iaşi. Şapte persoane au fost rănite.
3 martie - 26 de persoane au fost implicate într-un accident rutier produs pe raza localităţii Arbore, în urma coliziunii unui microbuz şcolar cu două autoturisme. Şapte persoane au fost transportate la spital.

2020
21 octombrie - O persoană a murit şi alte 14 au fost rănite, într-un accident produs pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localităţii Pianu, din judeţul Alba, după ce un microbuz care transporta 15 oameni s-a răsturnat pe carosabil, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

29 septembrie - O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz. Accidentul s-a produs pe DN 28 (DE 583) Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

6 iulie - O persoană a murit şi alte patru au fost rănite într-un accident, în care a fost implicat şi un microbuz, pe DJ 201, în localitatea Sinteşti din judeţul Ialomiţa. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost grav rănit şi a decedat în urma traumatismelor suferite.

16 iunie - Două persoane au murit şi 11 au fost rănite, într-un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism. Accidentul s-a produs pe DN2D Focşani - Târgu Secuiesc, la kilometrul 25, în localitatea Boloteşti. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
10 iunie - Un accident rutier cu 11 victime a avut loc pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti din judeţul Vâlcea, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, după ce conducătorul unui autoturism a pătruns pe sensul de mers opus, intrând în impact cu un microbuz în care se aflau 14 persoane. A fost declanşat Planul roşu de intervenţie.

18 februarie - Opt persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN 19, lângă localitatea Ardud, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul rutier s-a produs între un microbuz şi un autoturism, între localităţile Mădăraş, judeţul Harghita, şi Ardud, judeţul Satu Mare.

15 ianuarie - Două persoane au murit şi alte 20 de au fost transportate la spital, după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat pe DN 38, în apropierea localităţii Topraisar din judeţul Constanţa.
5 ianuarie - Un accident produs pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani, s-a soldat cu rănirea a 11 persoane, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz.

2019
5 octombrie - Un accident s-a produs pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, fiind implicate un tir şi un microbuz de transport pasageri. Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie, acţionându-se cu peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.
4 octombrie - Două persoane au murit, alte două au fost rănite grav într-un accident produs pe DN 66, pe raza comunei Băcia, din judeţul Hunedoara, după ce microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR.

23 septembrie - 14 persoane au fost transportate la mai multe spitale de urgenţă, în urma unui accident între un microbuz şi o autoutilitară care a avut loc în satul Şindriliţa din comuna Găneasa, pe DN2 Bucureşti - Urziceni.

11 august - 19 persoane au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, în zona satului Râu Vadului, comuna Câineni, fiind activat Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Vâlcea.
8 august - Un microbuz cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile la Ostrov-Dăeni, pe DJ 222F, în judeţul Tulcea. Cinci din cele 14 persoane aflate în autobuz au avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

20 mai - Nouă persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc pe DN 1 C, între localităţile Halmeu şi Turulung din judeţul Satu-Mare, persoanele implicate fiind transportate la spital.

30 aprilie - Un autobuz cu 39 de pasageri s-a răsturnat în localitatea Drajna din judeţul Călăraşi, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Un număr de 12 persoane au primit asistenţă medicală la locul producerii accidentului, iar patru au fost transportate la Spitalul Judeţean Slobozia.
20 aprilie - Un număr de 11 persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul s-a produs pe DN 1, localitatea Căpuşu, judeţul Cluj.

27 martie - Un accident de microbuz s-a produs în zona localităţii Dobrovăţ din judeţul Iaşi. Microbuzul, cu 25 de pasageri, s-a răsturnat pe sensul de mers spre Iaşi. Bilanţul a inclus 23 de persoane, dintre care 21 au fost transportate la spital, două au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Autorităţile din judeţul Iaşi au activat Planul roşu de intervenţie.
25 martie - Şoferul unui microbuz a murit, iar o femeie a fost rănită, după impactul cu un tir, pe autostrada A1, pe raza localităţii Remetea Mare din judeţul Timiş.

11 februarie - Două persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident produs pe DN2E Fălticeni - Gura Humorului, raza comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane cu opt pasageri şi o autoutilitară.
5 februarie - 11 persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-un parapet, pe DN 67, între localităţile Drobeta Turnu Severin şi Motru, în zona Ciovârnăşani, comuna Siseşti din judeţul Mehedinţi.

17 ianuarie - Nouă persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un parapet de beton pe DN 52, la intrarea în municipiul Turnu Măgurele, judeţul Teleorman. Şoferul microbuzului nu a adaptat viteza într-o curbă şi a intrat într-un parapet din ciment aflat în afara părţii carosabile.
12 ianuarie - Şase persoane au fost rănite într-un accident produs în localitatea Polovragi, judeţul Gorj.
11 ianuarie - O persoană a murit şi alta a fost rănită uşor într-un accident în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism, între localităţile Codlea şi Ghimbav, judeţul Braşov. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan; editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /