Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

Poliția Locală Bistrița, o mare familie fericită: soți, frați, copii, cumnați, fini, nepoți și verișori, toți trăiesc bine în acest SRL bugetar! Vezi cum se întinde caracatița famiglială în uniformă și cât de adânc este înfiptă în structuri, scrie  stiridebistrita.ro .

Poliția Locală a fost înființată ca o instituție municipală sinecuristă, aici fiind cooptați afinii și rudele mai mult sau mai puțin politice ale unor capete din Primăria Bistrița, care nu au mai reușit din motive de „ocupare” sau chiar legate de nivelul de școlarizare, să prindă un post călduț în instituția mamă. Despre profesionalismul acestora ne vine foarte greu să vobim, căci încă îl căutăm...

În rândurile care urmează vă vom demonstra faptul că Poliția Locală Bistrița nu este altceva decât un mare „cămin” în care famigliile perdomină. Din cei peste 80 de angajați în această instituție, există cel puțin 15 cupluri interesante. În această scurtă prezentare a famigliilor ne vom rezuma doar la legăturile de sânge dintre aceștia, dar vom prezenta și vehiculele deținute de către aceștia, fiind destul de interesantă această priveliște de ansamblu, precum și veniturile lor anuale, deloc neglijabile.

Fără a avea vreun criteriu aparte, începem cu familia Bolos Stelian Iulian și Ana, ambii polițiști locali. Cei doi soți dețin împreună nu una, nici două, ci trei autoturisme: Chevrolet, VW Golf și un Ford. Domnul Bolos Stelian este pensionar M.A.I, iar conform declarației de avere acesta încasează o pensie de 26.904 lei anual. Pe lângă aceasta vine și salariul de polițist local, în cuantum de 33.370 lei. Doamna Bolos Ana are un venit anual de numai 29.940 lei. Cei doi încasează împreună, tot anual, norma de hrană în valoare de 24.110 lei. În total, familia de polițiști locali bistrițeni încasează suma de aproape 115.000 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 9.500 de lei.

 O altă familie liniștită a Bistriței este formată din alți doi polițiști locali, Bucur Adrian și Carmen Maria. Cei doi soți dețin împreună două autoturisme, un VW Vento și un Tiguan. Salariile acestor însă depășesc cu mult veniturile familiei Bolos, căci soții Bucur încasează împreună, anual, suma de 117.000 lei, la care se adaugă norma de hrană în valoare de 24.125 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 11.700 de lei.

Familia Gavris Sandu și Camelia deține două autoturisme, un VW Touran și un Audi A4. Aceștia sunt mai modești ca venituri, căci împreună încasează anual suma de aproape 66.000 de lei, cam cât încasează „nenea” Bucur singur. Desigur, cei doi soți Gavris beneficiază și ei de norma de hrană în cuantum de 25.000 de lei anual. Venitul lunar al familiei este de doar 7.500 de lei.

Un alt cuplu de polițiști locali este format din cei doi soți Bistrițeanu, Ștefan Sorin și Adina Mihaela. Cei doi dețin, conform declarației de avere, doar un singur autoturism, un VW, iar veniturile acestora ajung la aproape 110.000 lei anual. Norma de hrană de 23.360 lei completează veniturile celor doi. Doamna Bistrițeanu a reușit să devină vedetă locală atunci când (probabil) colegii mai ciudoși i-au publicat fotografii în care este „costumată” de campanie, aceasta afișându-se fără nici cea mai mică jenă alături de membri PSD, uitând că un polițist nu (prea) are voie să facă politică, dar asta este doar pentru... neasumați!

Urmează o altă categorie de polițiști locali, cei aflați în realții de familie cu alți angajați din cadrul Primăriei Bistrița, acolo unde tentaculele caracatiței sinecuriste nu au mai reușit să obțină scăunele călduțe.

Astfel, regăsim în cadrul Poliției Locale o nepoată a doamnei Breftelean Nicoleta, fata unei foste șefe de birou (Fechete), căsătorită Simionu, și care a omis pur și simplu să-și mai treacă veniturile în declarația de avere, precum și fata fostului prefect Pop Gheorghe, Cristina Șopterean, care încasează anual suma de 67.000 de lei.

În aceeași categorie a familiilor cu un picior în Poliția Locală și unul în Primărie sunt și soții Creța. El, Creța Ilie, polițist local, cu un venit anual de peste 71.000 de lei, iar ea, Creța Mariana, consilier undeva prin birourile urbanismului municipal, cu un venit mult mai modest, de numai 38.690 de lei anual. În aceeași încuscrire dintre Poiliția Locală și Urbanism se află și familia Mihuț. Cristian este polițist local, iar Carmen Monica, „urbanistă”. Venitul anual al familiei bugetare este de 127.000 de lei. Turcu Adrian este șef serviciu în cadrul Poliției Locale, iar Turcu Liliana este consilier superior la „starea civilă”. Cei doi au divorțat.

Însă cea mai frumoasă categorie o reprezintă cea a famigliilor extinse, acolo unde aproape că nu a scăpat niciun membru de munca bugetară. Un astfel de exemplu este cel al famigliei Moldovan-Pasztor, acolo unde capul, Moldovan Ioan, este unul dintre ștabii Poliției Locale, mai exact șef de serviciu la Inspecția în Construcții, iar soția acestuia, Moldovan Rodica, prestează în cadrul Direcției de Servicii Publice. Cei doi soți au acumulat la sfârșitul lui 2018 venituri în valoare de aproape 120.000 de lei. Fiica acestora, Pasztor Bianca Ionela, este și ea angajată a Primăriei municipiului Bistrița, iar ginerică, Pasztor Attila Tiberiu, polițist local, unul modest având în vedere veniturile. Cei doi tineri nu au trecut de 88.000 de lei anual. Deocamdată.

 Cea mai extinsă caracațită famiglială este însă cea legată de numele fostului viceprimar al Bistriței Ioan Georgiu. Acesta și-a asigurat prima dată intrarea fiului în „complexul” municipal, Georgiu Ioan Cristian fiind șef de birou în cadrul Poliției Locale Bistrița. Acesta deține singur trei autoturisme, două Skoda și un VW Bora, iar veniturile sale anuale sunt de peste 80.000 de lei. Fostul viceprimar nu a uitat nici de fiică, căci unde să-și instaleze odrasla la adăpost, dacă nu în sânul înstituției pe care inclusiv dânsul a păstorit-o cândva: Rus Alina este consilier resurse umane, iar Rus Radu, soțul fiicei fostului viceprimar, cumnatul domnului șef de birou Cristian Georgiu, este și el un șefuț mai mic. Venitul anual al celor doi soți Rus este de 141.000 de lei anual, iar în garajul familiei sălășluiește un Q5.

 Epopeea familiei Georgiu nu se oprește aici, căci un văr al fiului Georgiu este și el angajat al Poliției Locale, iar soția lui așișderea! Georgiu Paul și Loredana Tania – un alt cuplu de succes din această instituție – ajung la final de an să numere aproape 95.000 de lei. În posesia celor doi soți se mai află un Mercedes din 2001 și un Audi din 2010, dar au mai avut și Volvo și un Ford pe care le-au vândut anul trecut.

 Dacă ați crezut că am terminat cu această famiglie, vă înșelați! Cea mai proaspătă membră a familiei Georgiu, Loredana Tania (care la interviul de angajare a știut să răspundă doar întrebărilor adresate de către Frandeș Florin, șeful suprem al polițiștilor locali), soția vărului fiului fostului viceprimar, este și ea fată de polițișt local, tatăl ei fiind Nedelea Nicolae Gavrilă, posesor a nu mai puțin de trei autovehicule! Acesta ajunge acasă cu un venit de 46.300 lei anual, infim pe lângă ceea ce soția aduce, adică peste 200.000 de lei, bani obținuți dintr-o activitate care se leagă și ea de Primăria municipiului Bistrița: „colectarea deșeurilor periculoase”, prin I.I. Nedelea Mina.

Dincolo de aceste famiglii mai sunt interesante și alte nume „celebre” ale Poliției Locale Bistrița. Un astfel de nume este cel al Leontinei Sas, soția unui pădurar de pe Valea Bîrgăului care, conform surselor noastre, a susținut un concurs pentru a accede în această instituție, dar pe care l-a picat în primă instanță. Situația a fost rezolvată prin solicitarea unui post special de la București, astfel că soția pădurarului cu cu „prieteni” sus-puși și-a atins scopul.

Un caz cel puțin „interesant” de studiat este cel al șefului serviciului comercial al Poliției Locale Bistrița, Lari Daniel care, în timpul „liber” ar presta anumite activități în cadrul unui service bistrițean, acolo unde autoturismele poliției locale se mai „repară” din când în când. De numele acestuia se leagă și o „coincidență”, conform unor surse ale stiridebistrita.ro: se pare că domnul Lari iubește mașinile Peugeot, marcă preferată de Poliția Locală Bistrița.

 Bistrița este un oraș mic, atât de mic încât aceste familii lucrează împreună într-o singură instituție, căci unde altundeva să presteze?! Unii spun că e vorba doar de simple coincidențe, alții spun că așa le-a fost sortit... Poliția Locală se află sub directa coordonare și protecție a vicelui Cristian Niculae, cel care a „promis” o reformă structurală în cadrul acestei instituții. Bineînțeles că a fost o promisiune de „oportunitate”, căci nu are el nici boașele și nici satârul necesar pentru a tăia tencaculele acestei caracatițe. Istoriile legate de Poliția Locală Bistrița vor continua. Sunt destule, iar un singur material dedicat acestora este insuficient. Ar fi și păcat...

 P.S. Ne cerem scuze celorlalți polițiști locali cu legături de familie prin instituție sau Primărie pentru faptul că (încă) nu i-am dibuit!


Bucur Adrian


Bistrițeanu, Ștefan Sorin și Adina Mihaela.




Ioan Georgiu


Georgiu Ioan Cristian



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa