Acest imbecil a condus SIE? Amănunte care ar trebui să ne dea de gândit!

Acest imbecil a condus SIE? Amănunte care ar trebui să ne dea de gândit!

Acest imbecil a condus SIE? Amănunte care ar trebui să ne dea de gândit! Mai jos se află transcriptul dialogului suprarealist petrecut în studioul Antena 3, luni, după proteste. Protagoniști sunt Cătălin Harnagea, fost șef al Serviciului de Informații Externe și în prezent proeminent lider ALDE, Sorin Roșca Stănescu și Ana Maria Roman, slugă de serviciu la Antena 3. Pe tot parcursul discuției, pe ecran stătea afișat „Organizație anarhistă, prezentă la proteste”:

SRS: Am avut impresia că manifestațiile astea sunt pentru statul de drept – pentru statul român, pentru libertatea românilor, dar am văzut un afiș de mai multe ori…

Roman: Da. Da. Tocmai asta am vrut să spun..

SRS: Kekistanul liber.. nu știu ce înseamnă asta. Niște semne cabalistice…

Roman: Da, domnul Harnagea ne-a atras atenția asupra unei pancarte, unui afiș aflat în linia întâi. Îl vedem acuma; Free Kekistan. Este o mișcare anarhistă. Dl. Harnagea, despre ce este vorba, ce înseamnă Kekistan?

Harnagea: O miscare anarhistă, radicală care are o simbolistică foarte apropriată cu simbolistica nazistă, a KKK-ul, a noii drepte, a aripii neo-naziste..

SRS: Adică semnele alea cabalistice.

Harnagea: Semnele cabalistice și steagurile și în sfârșit toată simbolistica vis-a-vis de afișajul și tot ce înseamnă prezentarea acestei mișcări – o mișcare care promovează un stat virtual, e o mișcare a celor de pe online [neinteligibil], un stat virtual fără reguli, xenofob, anti-semit, extrem de radical care impune, practic, anumite reguli și norme dar este împotriva normelor obișnuite democratice. Deci e, după părerea mea, asocierea și prezența lor în a doua linie, să zicem.

Roman: De ce-ar fi căutat acolo, că…

Harnagea: Nu cred că este întâmplător, pentru că organizatorii pe care i-am văzut, [neinteligibil] s-au ocupat cu o zi înainte sau în ziua respectivă să aducă oameni, extrem de multe ONG-uri și persoane fizice, nu cred că nu cunoșteau sintagmele și orientarea acestei mișcări. Și nu cred că e în regulă vis-a-vis de cei care poate au participat cu bună intenție și bună credință, și fără să creadă că sunt manipulați sau altfel la asemenea proteste și mă-ntreb, oare domnu’ [neinteligibil] pe care l-am văzut știa în ce coloană se pune, de cine e în prima linie, ce afișe sunt în prima linie.

Roman: Bine, dar probabil că toți cei care au avut o nemulțumire au ieșit în stradă, că mulți aveau alte probleme, [cu] referire la legile justitiei…

Harnagea: Erau oameni cu buna credinta si care chiar au vrut [neinteligibil] Dar există o manipulare care este extrem de periculoasă după parerea mea, vis a vis de aceste proteste și modul în care unii incearca sa [..]

Roman: Ați zis că ați făcut mai multe verificări în legatură cu această organizatie Free Kekistan, și că printre mesajele lor este și #Rezistența.

Harnagea: Da. Exact sub această sintagmă se prezintă, pe langa altele; au de exemplu niste cuvinte simbol care înseamnă persoanele de etnie asiatică sau persoanele afro-americane sau femeile sau evreii sau… ei folosesc în anumite discuții simbolistica respectivă vrând de fapt să schimbe întreaga lingvistică normală și să folosească o limbă proprie, ați vazut că sub #FreeKekistan existau două cuvinte, care au o simbolistica doar pentru ei. Este–

Roman: KEK VULT

Harnagea: cum să spun, dacă nu ar fi foarte apropriată de zona și modelarea simbolisticii. n-ar fi foarte apropriată de o anumită zona pe care am crezut că o depășim, n-ar fi niciun fel de problemă, adică generația tânără se poate îndrepta către ce dorește ea, dar promovarea unor asemenea simboluri eu nu cred că e în regulă.

Realitatea despre anarhiștii Free Kekistan? Noapte minții! Experimentul unui puști, o farsă. Tânărul, fiul unui fost consilier Intact, Dorothea Ionescu Vânău

Ce este, de fapt, "înfiorătorul" Kekistan? Lămurile au venit chiar de la Dorothea Ionescu Vânău, mama tânărului care a apărut în prima linie cu pancarta, și care are o lungă experiență în televiziune, lucrând la un moment dat chiar și pentru Antene.

Ea a scris pe site-ul Contributors.ro  povestea mișcării kekistaneze, născută în 2016 „ ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.”

Din articolul de pe Contributors:

„Domnule Harnagea (fost șef al spionajului românesc),

Domnule SRS (jurnalist cu niște zeci de ani de presă – ne rezumăm la partea bună),

Dragă Ana-Maria Roman (încă mai ai timp să pleci, ești tânără și frumoasă),

Mișcarea “kekistaneză” s-a născut în 2016 ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.

Pentru că societatea cultivă războiul tuturor împotriva tuturor, așa cum faceți și voi cu acul ăla în fiecare seară, hrănind haosul, etnicii kekistanezi parodiază extremele ideologice, deopotrivă dreaptă și stângă. De aceea steagul de luptă kekistanez e o pastișă a celui nazist din anii ’30. Mișcarea kekistaneză înseamnă, deci, vocea celor marginalizați într-o lume haotică

„Am doi copiii adolescenți (...). Ei au făcut un experiment. Au vrut să demonstreze că o mulțime de mii sau zeci de mii de oameni se poate trola cu succes. Au folosit inversiunea, au creat un simulacru, au avut umor. Apoi au coborât în infern, în platoul vostru, unde au fost ciuruiți. Ca la carte. Ca la Barthes, ca la Le Bon, ca la Baudrillard. Le-a ieșit cu brio și îi felicit pentru asta.”, a spus Dotothea Ionescu Vânău, precizând în final: „V-ați făcut de râs”.

Textul complet semnat de Dorothea Ionescu Vânău, pe  Contributors.ro .






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu