''Acordul secolului'' va muri înaintea lui Trump, susţine liderul suprem al Iranului

''Acordul secolului'' va muri înaintea lui Trump, susţine liderul suprem al Iranului

Planul de pace al preşedintelui american Donald Trump menit să pună capăt conflictului dintre Israel şi palestinieni, supranumit "Acordul secolului", va muri înaintea lui Trump, a spus miercuri liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit unei postări pe contul său oficial de Twitter, informează Reuters.

"Intriga americană a 'Acordului secolului' va muri înainte să moară Trump", a postat Khamenei. Televiziunea de stat din Iran a relatat totodată că Ali Khamenei a declarat că Iranul va sprijini cât de mult poate grupurile palestiniene.

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută un plan de pace foarte favorabil Israelului, care i-ar permite în special să anexeze teritoriile ocupate în ciuda dreptului internaţional. Liderii palestinieni au refuzat imediat să negocieze pe această bază, acuzând caracterul părtinitor al acordului şi favorabil Israelului.

Imediat după prezentarea planului de pace, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că acesta este sortit eşecului şi că toate naţiunile musulmane ar trebui să i se opună.

Pe de altă parte, potrivit site-ului web YJC afiliat televiziunii iraniene de stat, ayatollahul Khamenei a îndemnat miercuri la o prezenţă ridicată în alegerile parlamentare din 21 februarie. "Orice persoană care are vreo afinitate pentru Iran şi securitatea sa trebuie să participe la alegeri", a spus Khamenei, potrivit site-ului de ştiri.

Neîncrederea dintre conducători şi iranienii de rând, combinată cu dificultăţile economice, se anunţă de rău augur pentru votul parlamentar din februarie, la care regimul doreşte o participare ridicată pentru a-şi demonstra legitimitatea, chiar dacă rezultatul nu va schimba nicio politică majoră în Iran. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”