ActiveWatch solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să verifice relația Serviciului cu Hexi Pharma

ActiveWatch solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să verifice relația Serviciului cu Hexi Pharma

ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații să verifice relația SRI cu compania Hexi Pharma.

Potrivit unei scrisori transmise comisiei parlamentare de ActiveWatch , organizația solicită să se verifice dacă: Serviciul Român de Informații a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigație cu privire la faptele Hexi Pharma și grupului de societăți conexate; SRI a informat vreuna dintre autoritățile competente cu privire la faptele constatate. De asemenea, mai solicită să se verifice "dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI și societățile comerciale Hexi Pharma sau cu vreuna dintre societățile comerciale care funcționează în conexiune cu Hexi Pharma".

Potrivit sursei citate, solicitarea este făcută "în virtutea informațiilor puse la dispoziția publicului de către jurnaliști de investigație privind activitatea unui grup de societăți comerciale — între care cea mai frecvent menționată este Hexi Pharma — activitate care este suspectată de mai multe fapte penale și care pare să fi expus unui grav risc sănătatea populației din 40 de județe ale țării, timp de mai mulți ani".

De asemenea, ActiveWatch mai menționează că parte dintre faptele sesizate au făcut obiectul unor investigații ale DNA, Parchete și DIICOT și că "investigațiile s-au încheiat fără consecințe".

În scrisoare se mai arată că solicitările transmise comisiei parlamentare sunt făcute avându-se în vedere și "ineficiența oricărei forme de control privind legalitatea activității acestui sistem de societăți comerciale".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…