Acuzată de extremism, organizația Martorii lui Iehova a fost supendată în Rusia și ar putea fi interzisă

Acuzată de extremism, organizația Martorii lui Iehova a fost supendată în Rusia și ar putea fi interzisă

Ministerul rus al Justiției a decis joi suspendarea activității organizației religioase Martorii lui Iehova, acuzată de extremism în Rusia, în așteptarea sentinței Curții Supreme, care va decide pe 5 aprilie dacă această organizație va fi scoasă în afara legii, transmite agenția EFE.

Într-un comunicat emis de Ministerul Justiției se menționează că ''Martorii lui Iehova'' a fost inclusă pe lista organizațiilor extremiste.

Interzicerea ei este dată ca sigură, având în vedere că instanța supremă a Rusiei a validat deja decizii de încetare a activității acestui cult în mai multe regiuni și orașe.

Întrebat despre hotărârea de joi a Ministerului rus al Justiției, un reprezentant local al Martorilor lui Iehova, Ivan Belenko, a susținut că astfel va fi îngrădită libertatea religioasă pentru cei circa 175.000 de adepți ai acestei comunități în Rusia.

În toate procesele intentate împotriva acestei organizații, autoritățile ruse au acuzat-o pentru difuzarea unei literaturi religioase cu caracter extremist. În replică, reprezentantul organizației mai sus menționat afirmă că includerea unor publicații pe lista neagră s-a făcut ''pe baza unor opinii emise de experți falși și a sentințelor judiciare dictate împotriva credincioșilor''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...