Administraţia Trump refuză să extindă măsurile de ajutor de urgenţă

Administraţia Trump refuză să extindă măsurile de ajutor de urgenţă

Administraţia Trump a anunţat joi că nu doreşte să extindă anumite programe de ajutor instituite în martie, la începutul pandemiei, şi a solicitat Băncii centrale a SUA (Federal Reserve-Fed) să restituie sumele rămase, relatează AFP.

Considerând că unele dintre aceste programe de împrumut, destinate să sprijine funcţionarea economiei în timpul crizei, nu au fost prevăzute să fie prelungite după 31 decembrie, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a trimis joi o scrisoare preşedintelui Fed în care îi cere ''să returneze Trezoreriei fondurile neutilizate''. "Acest lucru va permite Congresului să realoce 455 miliarde de dolari", a indicat el.

Rezerva federală a reacţionat rapid cu un comunicat neobişnuit, indicând că ''ar prefera ca pachetul de măsuri de urgenţă pus în aplicare în timpul pandemiei de coronavirus să joace în continuare rolul său important în susţinerea economiei noastre încă tensionate şi vulnerabile''.

De asemenea, Steven Mnuchin a cerut în scrisoarea sa ca alte programe să fie prelungite cu 90 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...