Adrian Stoica: E o situație extrem de grea, absența Larisei înseamnă un handicap major

Adrian Stoica: E o situație extrem de grea, absența Larisei înseamnă un handicap major

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru AGERPRES că accidentarea sportivei Larisa Iordache intervine în cel mai nepotrivit moment, chiar înaintea turneului de recalificare la JO 2016 din Brazilia, dar chiar și în cel mai nefavorabil scenariu, România va avea o gimnastă la turneul olimpic.

Larisa Iordache s-a accidentat în timpul efectuării unui exercițiu la bârnă, în urma unei căderi de pe aparat fiind diagnosticată cu fractură de metacarp 4, ceea ce impune intervenția chirurgicală și o perioadă de refacere estimată la 6 săptămâni.

''Este o situație extrem de grea, dar trebuie să mergem în orice condiții și să facem ceea ce putem mai bine. Absența Larisei înseamnă un handicap major. Fără Larisa, echipa pierde până la trei puncte pentru echipă, ceea ce este extrem de mult într-o asemenea competiție. Larisa va intra vineri dimineață în operație la o clinică din Viena, pentru a-i fixa degetul cu o plăcuță de titan, sâmbătă va face un control și probabil duminică se va întoarce acasă. Ea se va putea reîntoarce complet la lucru după șase săptămâni și va fi aptă pentru Jocurile Olimpice'', a declarat Adrian Stoica pentru AGERPRES.

Iordache, medaliată cu bronz la individual compus la Mondialele de anul trecut, de la Glasgow, va rata astfel turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, din perioada 16-18 aprilie. Medalia nu i-a adus și calificarea individuală la Olimpiadă, dar Larisa poate ajunge la Olimpiadă și fără a participa la acest turneu.

''Medaliații de la individual compus de la Mondiale nu au beneficiat de calificarea directă la JO, ci numai medaliații pe aparate. Cert este însă că recalificările de la Rio dau tuturor echipelor care nu se califică, dar care participă la bătălia pentru calificarea cu echipa, dreptul calificării unui sportiv, la alegerea federației naționale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Și în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale'', a precizat președintele FRG.

La Rio de Janeiro, România va lupta pentru unul dintre primele patru locuri pe echipe cu Brazilia, Germania, Franța, Belgia, Australia, Coreea de Sud și Elveția.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante