Aduc investițiile cu risc ridicat un profit mai mare?

Aduc investițiile cu risc ridicat un profit mai mare?

Orice portofoliu de investiții fie că este vorba despre unul de acțiuni sau de criptomonede aduce după sine un risc, fie el mai mic sau mai ridicat. Nu există investiții fără risc, doar gradul acestuia diferă de la o investiție la alta.

Riscurile pot fi împărțite în două categorii: pe de o parte avem riscurile sistematice (inflația, recesiunea și alte lucruri care impactează toată piața), iar pe de altă parte avem riscuri nesistematice (riscuri specifice industriei sau companiei precum cele de regularizare a pieței), care pot fi reduse prin diversificarea portofoliului.

Investițiile sigure, fără risc sau cu risc redus se confruntă cu riscuri inflaționiste

Toate investițiile merg pe principiul unui risc al pierderilor. Cu toate acestea, anumite investiții au un risc mai scăzut decât alte, compromisul fiind că nu vei obține un profit la fel de mare.

Cu un risc redus și investiții sigure nu va trebui să-ți faci multe griji că vei pierde banii și ai putea să dormi mai bine noaptea. Din păcate, nu te vei bucura nici de un venit prea mare al investițiilor.

În cazul investițiilor cu risc redus principalul risc este ca venitul tău în urma lor să fie mai mic decât rata inflației. Putem lua ca exemplu anul 2009, în care investițiile cu risc redus aduceau un profit mai mic de 1%, iar inflația era 5,6% în România. Astfel, este destul de greu să te bazezi pe mai puțin de 1% profit din investiții, dată fiind rata de creștere a costurilor.

Pentru a obține profituri mai mari va trebui să fii dispus să alegi opțiuni de investiții cu risc mai ridicat. Riscul mai ridicat înseamnă că există câțiva ani în care ai un randament negativ al investiției.

Ce s-ar putea califica drept investiție cu risc ridicat și de ce?

O investiție cu risc ridicat este una în care există o șansă destul de mare de pierdere a capitalului, a unei performanțe mai mici a investiției sau desigur, posibilitatea de a pierde totul (destul de mică).

Anumite investiții sunt considerate a fi cu risc ridicat deoarece nu există o garanție a capitalului tău sau factori pe care îi poți controla (piața fluctuează mult pentru astfel de investiții). Piața este foarte volatilă, dar mulți mizează fix pe asta pentru a obține un profit mare.

De ce ar alege oamenii astfel de produse și când este cel mai bine să investești în ele?

Să știi când să cumperi și să vinzi astfel încât să obții un profit este mult mai ușor de spus decât de făcut. Astfel, în cazul investițiilor considerate cu risc ridicat, pentru a atenua riscul, cea mai bună opțiune ar fi să ai un obiectiv de lungă durată. Astfel, vei putea minimiza orice șoc care vine drept rezultat al fluctuațiilor pe termen scurt în valoarea investiției tale.

Care sunt avantajele investițiilor cu risc ridicat?

Există mai multe beneficii asociate investițiilor cu risc ridicat:

  • Investițiile cu risc ridicat pot aduce după sine un profit mare: deși există mereu riscul de a pierde, la fel există și șansa de a obține un profit mult mai mare decât în mod normal.
  • De cele mai multe ori, procesul de vânzare- cumpărare este unul ușor. În mod normal ai opțiunea de a vinde oricând dorești sau să cumperi mai mult din același tip de investiție.
  • În cazul investițiilor în criptomonede, unul dintre avantajele lor spre deosebire de investițiile în acțiuni este că piața este deschisă non-stop. Acest lucru îți permite să vinzi și să cumperi la orice oră din zi și din noapte.

Este investiția în Bitcoin o investiție cu risc mare?

Investițiile în criptomonede și mai ales în Bitcoin au devenit tot mai populare în ultima perioadă. Ușurința tranzacționării criptomonedelor, dar și posibilitatea de a obține un profit mare i-a convins pe mulți să investească.

Piața criptomonedelor este una destul de volatilă, prețul unei unități putând chiar să-și dubleze valoarea în mai puțin de o săptămână, sau chiar să scadă. Desigur, mulți dintre investitori mizează pe astfel de fluctuații pentru a specula piața și a beneficia de un profit frumos. Mulți dintre cei care au investit în Bitcoin acum câțiva ani au obținut sume care nu ar fi fost posibile în cazul investițiilor cu risc redus.

Există mai multe platforme de investiții în criptomonede precum Bitcoin Profit. Ele sunt adaptate atât nevoilor celor care sunt la început de drum în lumea investițiilor în criptomonede cât și utilizatorilor mai avansați. După cum am menționat și mai sus, dacă dorești să obții un profit mai mare, de cele mai multe ori opțiunea cea mai bună pentru a atenua din risc este să aștepți, să-ți setezi obiective pe o perioadă mai lungă de timp și să nu vinzi sau să cumperi imediat ce a mai scăzut sau a mai crescut valoarea piețeii.

Sunt investițiile cu risc ridicat calea spre profit?

În loc să mizezi pe risc pentru a te îmbogăți rapid, prioritizează munca și economiile constante. Atunci când un investitor are bani puși deoparte pentru “zile negre” pot investi liniștiți deoarece știu că au economii puse deoparte în cazul în care investiția nu decurge conform planului.

Deși investițiile cu risc ridicat pot oferi un profit substanțial, investitorii inteligenți vor crea mai întâi o fundație stabilă financiar înainte de a le lua în considerare. Astfel, eforturile inițiale vor putea atenua riscurile în cazul în care investiția nu are rezultatul dorit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...