AFIR a publicat în consultare Ghidul solicitantului pentru finanţarea prin PNDR 2020 a infrastructurii secundare de irigaţii

AFIR a publicat în consultare Ghidul solicitantului pentru finanţarea prin PNDR 2020 a infrastructurii secundare de irigaţii

Ghidul solicitantului pentru finanţarea prin PNDR 2020 a infrastructurii secundare de irigaţii a fost lansat în consultare publică, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Documentul poate fi consultat pe pagina oficială de internet www.afir.info, la secţiunea Transparenţă decizională.

Ghidul solicitantului se referă la submăsura 4.3 "Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" - componenta infrastructură de irigaţii, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Potrivit sursei citate, beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanţare sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI) pot depune cereri de finanţare numai în măsura în care sunt deţinători de infrastructură secundară de irigaţii preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigaţii sunt 100% nerambursabile şi nu pot depăşi valoarea de 1 milion de euro/proiect pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune (SPP).

AFIR menţionează că achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site a versiunii consultative aferente Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.3 - componenta infrastructură de irigaţii, iar toţi cei interesaţi pot transmite propuneri sau observaţii până la data de 16 mai 2020. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!