Alba: 23 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier naţional

Alba: 23 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier naţional

Poliţiştii din judeţul Alba efectuează, luni dimineaţa, 23 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier naţional şi pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de întocmire false, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, remis luni AGERPRES.

În cauză, prejudiciul a fost estimat la peste 48.000 de lei.

Persoanele vizate de percheziţii sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual sunt efectuate de poliţişti.

"Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie - septembrie 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate", precizează sursa citată.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat către firme şi persoane fizice.

În urma percheziţiilor, efectuate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, vor fi puse în executare 9 mandate de aducere.

La acţiuni participă şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, precum şi comisari ai Gărzii Forestiere Cluj. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...