Alba: Bărbat întors din Italia şi plecat apoi în Franţa, cercetat de procurori; fiul său,internat cu febră

Alba: Bărbat întors din Italia şi plecat apoi în Franţa, cercetat de procurori; fiul său,internat cu febră

Un nou dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor a fost deschis de procurorii din Alba, fiind cercetat un bărbat din oraşul Zlatna care a revenit în 5 martie din Italia şi a plecat în 13 martie în Franţa, fără ca organele cu atribuţii în prevenirea coronavirusului COVID-19 să cunoască acest aspect.

Informaţia că bărbatul a revenit în ţară din Italia şi apoi a plecat în Franţa a fost dată autorităţilor de concubina acestuia, care a ajuns cu fiul său, de 4 luni, cu simptome de febră, la spitalul din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat marţi un nou dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

"În data de 15.03.2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, la Centrul de Permanenţă Zlatna s-a prezentat o persoană de sex feminin cu fiul său în vârstă de 4 luni, iar minorul prezenta simptome de febră, cei doi fiind preluaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - Secţia Boli Infecţioase. Conform declaraţiilor persoanei de sex feminin, concubinul acesteia a revenit din Italia în data de 05.03.2020, fără ca organele cu atribuţii în prevenirea şi răspândirea coronavirusului COVID-19 să cunoască acest aspect, iar în data de 13.03.2020, acesta a plecat în Franţa. Persoana de sex feminin şi fiul său în vârstă de 4 luni au rămas internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - Secţia Boli Infecţioase pentru efectuarea de investigaţii medicale de specialitate", se menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorii din Alba au deschis până acum cinci dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, din care patru pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”