Alba: Cea mai grea pedeapsă pronunţată de Tribunal în ultimele două decenii-închisoare pe viaţă pentru un botoşănean

Alba: Cea mai grea pedeapsă pronunţată de Tribunal în ultimele două decenii-închisoare pe viaţă pentru un botoşănean

Tribunalul Alba l-a condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă pe un tânăr originar din Botoşani care, în vara anului trecut, a pătruns în curtea şi în casa unei familii din Alba Iulia, omorând o femeie de 80 de ani şi rănindu-l grav pe fiul acesteia, cu o piatră de decor de grădină.

Pedeapsa, aplicată pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, este cea mai mare pe care instanţa din Alba Iulia a dispus-o în ultimele două decenii.

Inculpatul este obligat, totodată, să plătească bărbatului, care a scăpat cu viaţă după ce s-a refugiat în baia locuinţei, 250.000 de lei daune morale.

Decizia este cu drept de apel la instanţa superioară în termen de zece zile de la comunicare.

În 14 iulie 2017, Mădălin - Miki Lupu, de 24 de ani, aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani şi bunuri, a pătruns fără drept în curtea şi în casa victimelor, în vârstă de 80 de ani, respectiv 53 de ani. El le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari, şi cu picioarele, în zona capului şi a pieptului. Gravele leziuni suferite au condus la decesul femeii şi la internarea fiului acesteia.

El a sustras din casa locuinţei acestora aproximativ 4.300 de lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

După comiterea crimei, bărbatul s-a dus în Botoşani, unde a ucis o femeie din Coţuşca, după ce aceasta l-a surprins la furat în casa sa. El a fost prins după 12 ore, anchetatorii stabilind că el este şi autorul crimei şi al tentativei de omor din Alba Iulia. AGERPRES (AS - autor: Marinela Brumar, editor:Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei