Alba: Iohannis, la schi în Șureanu, în "Elveția României"

Alba: Iohannis, la schi în Șureanu, în "Elveția României"

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la schi în Munții Sebeșului, în Masivul Șureanu, în extremitatea sudică a județului Alba, aproape de limita cu Sibiu și Vîlcea, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară, potrivit unei fotografii postate pe o rețea de socializare de către o tânără din Sebeș.

Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de către surse de la fața locului, precum și de surse oficiale.

'Onoare pentru noi, onoare pentru țară, # rezist ', a scris tânăra, care a adăugat că se simte "invincibilă" la Domeniul Schiabil Șureanu. Iohannis apare în fotografie alături de fata în cauză și de un alt tânăr.

Șeful statului nu se află pentru prima oară la Șureanu. Acesta a fost și în luna ianuarie la schi în Munții Sebeșului, pe domeniul situat la peste 2.000 de metri altitudine și unde la acest sfârșit de săptămână se desfășoară Serbările Zăpezii. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste o jumătate de metru, iar în afara pârtiilor un metru și jumătate.

Situat în 'Elveția României', la 82 de kilometri de Sebeș și la doar trei kilometri de Poarta Raiului, domeniul dispune de opt pârtii, cu diferite grade de dificultate și lungimi, din care la acest sfârșit de săptămână sunt funcționale șase.

Accesul spre Domeniul Șureanu se face pe DN67C—Transalpina, pe traseul Sebeș-Șugag-Lacul Oașa, apoi pe un drum județean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurși în două ore. Drumul până la Domeniul schiabil Șureanu traversează zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, care l-a inspirat și pe Mihail Sadoveanu în scrierile sale. Dacă pe traseul Sebeș-Lacul Oașa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. Domeniul Schiabil Șureanu este o investiție privată, inaugurată în 2009, care dispune de opt pârtii, în lungime totală de unsprezece kilometri.

La Șureanu există asistență Salvamont la baza pârtiilor, școală de schi & snowboard, centre de închirieri schiuri & plăci, restaurante și unități de cazare.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…