Alba: Noi proteste la fabricile de armament din Cugir

Alba: Noi proteste la fabricile de armament din Cugir

Sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din oraşul Cugir au întrerupt marţi din nou activitatea, solicitând creşterea salariilor, care, susţin aceştia, nu le ajung să îşi plătească facturile la electricitate şi căldură.

Mai întâi au oprit lucrul cei de la Uzina Mecanică Cugir, una din cele două fabrici de armament din oraş, care au plecat în marş prin oraş de la fabrică până în centrul oraşului, unde se află sediul administrativ.

Aici, s-au raliat protestului şi cei de la Fabrica de Arme, unitate care funcţionează în centrul oraşului.

"Nu cedăm" şi "Unitate" sunt principalele scandări al protestatarilor, care spun că nu vor renunţa la proteste până când nu le va fi soluţionată revendicarea principală, respectiv creşterea salariilor cu 30%.

Întrunit luni, Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Cugir le-a oferit acestora o mărire de doar 6,50%.

Vineri, au avut loc două proteste spontane la ambele fabrici de armament, izbucnite la o zi după ce angajaţii au primit restul de plată, bani din care, spun ei, pot să acopere doar cheltuielile cu căldura şi electricitatea. Mulţi dintre ei au arătat presei fluturaşii de serviciu. O femeie a arătat astfel că, după 20 de ani de muncă, a primit 500 de lei avans şi 1.258 de lei rest de plată. Un alt bărbat a spus că, după peste 40 de ani de lucru în fabrică la "produse speciale" a primit, joi, doar 1.600 de lei.

Angajaţii au spus că nu au mai avut o majorare salarială de doi ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale