Alba: Preşedintele Acţiunii 2012, în greva foamei; cauza - ''Marşul Unirii'', neinclus în programul oficial din 1 Decembrie

Alba: Preşedintele Acţiunii 2012, în greva foamei; cauza - ''Marşul Unirii'', neinclus în programul oficial din 1 Decembrie

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a intrat marţi în greva foamei, în faţa sediului Primăriei Alba Iulia, nemulţumit că "Marşul Unirii", o acţiune la care acesta a anunţat în urmă cu câteva zile că vor participa zeci de mii de oameni, nu a fost introdus în programul oficial al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

George Simion susţine că ar fi primit asigurări că acţiunea în cauză va fi inclusă în programul oficial al manifestărilor din 1 Decembrie, dar că, până la această oră, nu s-a întâmplat acest lucru, el spunând, de asemenea, că are informaţii că nici nu se va materializa solicitarea Acţiunii 2012.

"Anul acesta organizăm 'Marşul Unirii' pe 1 Decembrie, de la ora 8.00, din gara feroviară până în Cetate. Toate manifestările celelalte au loc în Cetate, noi nu am intervenit acolo. SRI şi SPP le-au comandat celor de la primărie să nu cumva să ne autorizeze sau să ne includă în programul oficial", a declarat, potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, George Simion.

Activistul unionist precizează că "Marşul Unirii" va avea loc, "indiferent de intervenţiile împotriva acestei manifestaţii stradale", şi că nu va ieşi din greva foamei până când acţiunea nu va fi introdusă în programul oficial.

La începutul lunii noiembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, Simion a declarat că zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe de 1 Decembrie la Alba Iulia la un "Marş al Unirii", acţiune la care vor participa şi tineri din Moldova, dar şi români din diaspora.

El a spus atunci că organizatorii nu îşi doresc ca evenimentul să fie unul politizat, ci unul care să transmită unitate.

"Să nu politizăm în vreun fel şi să lăsăm deoparte toate scandalurile şi certurile din societatea românească în această zi importantă pentru toţi românii. Indiferent de credinţele noastre, de apartenenţele unora sau altora la partidele politice, e important ca noi, poporul, să dăm un exemplu de unitate şi palma dată politicienilor să fie una simbolică, să arătăm că noi am fost în stare să facem ceva în Anul Centenarului. După aceea, avem restul de 364 de zile din an să ne războim cu clasa politică şi cu multe instituţii care nu îşi fac treaba", a punctat activistul unionist.

"Marşul Unirii" va debuta, potrivit lui Simion, în jurul orei 08.00, în zona gării, urmând ca apoi să se plece pe un traseu de şase kilometri până în Piaţa Tricolorului. Potrivit organizatorilor, pe traseu "vor răsuna melodiile patriotice specifice şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”