Alba: Sute de persoane, printre care primari și consilieri PSD și ALDE, la un miting de susținere a Guvernului

Alba: Sute de persoane, printre care primari și consilieri PSD și ALDE, la un miting de susținere a Guvernului

Peste 400 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au adunat vineri seara în fața sediului Instituției Prefectului Alba pentru a-și exprima susținerea față de guvernul Grindeanu și, totodată, pentru a protesta împotriva președintelui Klaus Iohannis, căruia îi cer demisia, aceasta fiind prima acțiune de acest gen organizată la Alba Iulia.

Mitingul de vineri seara nu este avizat de către Primăria Alba Iulia și nici declarat la Jandarmerie, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, maior Cosmin Jurcoveț.

Acțiunea a fost anunțată pe rețelele de socializare, fiind creat în acest sens evenimentul "Iohannis — Respectă-ne votul".

"Vă invit să participați pe toți cei care credeți că votul nostru DEMOCRATIC din 11 decembrie CONTEAZA, chiar dacă președintele Iohannis nu ține cont de el. Să arătăm că Românii au glas și respectă democrația", se arată în mesajul postat de inițiatorii acțiunii.

Printre participanți se regăsesc și mai mulți primari PSD și ALDE, consilieri județeni și locali din Alba. La un moment dat, s-a produs și un incident, după ce un tânăr care purta o pancartă pe care scria "Ocazie! Vând guvern second hand cu corupție inclusă. Ofer reducere 99%", a fost observat de către oameni, care au început să-l huiduie. El a fost scos de către jandarmi din mijlocul acestora.

Mesajele scrise pe pancartele celor prezenți au fost "Jos Iohannis", "Demisia", "Îndrăznește să crezi în România", "Politica nu distruge prietenii", "Noi am votat, Tu ne-ai dezbinat. Respect vot 11 decembrie" etc. Numărul protestarilor este în creștere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla