Alegeri în Republica Moldova: PAS a câştigat peste 85% din voturile din diasporă

Alegeri în Republica Moldova: PAS a câştigat peste 85% din voturile din diasporă

Peste 80% dintre cetăţenii din Republica Moldova aflaţi în străinătate, care au votat la alegerile parlamentare anticipate de duminică, au susţinut Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 144 din totalul celor 150 de secţii de votare deschise în afara graniţelor Republicii Moldova, PAS a obţinut 86,13% din voturi.

În schimb, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) nu s-a clasat decât pe poziţia a patra în preferinţele diasporei moldovene. BECS a întrunit 2,51% din voturi, fiind devansat de Blocul Electoral "Renato Usatîi", care a fost votat de 2,79% din alegătorii din străinătate şi de Partidul Politic Demnitate şi Adevăr, al lui Andrei Năstase, cu 2,76%.

În cele 150 de secţii de votare din străinătate au votat 212.145 cetăţeni moldoveni. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...