Alegeri în Republica Moldova/Liderul PAS, Igor Grosu:Suntem gata să numim un nou guvern şi să prezentăm un plan de guvernare

Alegeri în Republica Moldova/Liderul PAS, Igor Grosu:Suntem gata să numim un nou guvern şi să prezentăm un plan de guvernare

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce este pregătit să numească noul guvern de la Chişinău.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că echipa guvernamentală va fi prezentată după ce Curtea Constituţională a Republicii Moldova va valida rezultatul scrutinului de duminică, refuzând să nominalizeze persoanele care ar putea ocupa funcţia de prim-ministru.

"Aşteptăm validarea rezultatelor alegerilor de Curtea Constituţională şi ne dorim cât mai curând să înceapă activitatea noul Parlament. Avem pregătită garnitura guvernamentală şi suntem gata să numim un nou guvern şi să prezentăm publicului un plan de guvernare pentru următorii patru ani", a afirmat Grosu.

Liderul PAS a precizat că printre principalele obiective ale PAS, care a obţinut majoritatea parlamentară, se află "curăţarea justiţiei şi lupta cu corupţia", "confiscarea averilor hoţilor", atragerea investiţiilor şi fondurilor europene, dar şi "schimbarea drastică a modului în care funcţionează instituţiile statului", prin auditarea financiară şi funcţională a tuturor instituţiilor publice.

"Noul guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană pentru recuperarea economică, dar şi a altor fonduri şi investiţii ca să demarăm proiecte de infrastructură majore şi să generăm revigorarea economică, crearea locurilor de muncă şi oportunităţi pentru investiţii. Ţara trebuie ridicată economic ca să putem asigura un trai demn pentru fiecare. În acest sens, reiterăm angajamentul nostru de a ridica pensia minimă la 2.000 de lei, ca să compensăm pentru cei mai afectaţi de creşterile de preţuri."

În urma alegerilor de duminică, PAS a obţinut 52,74% din voturi, în timp ce Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a înregistrat un scor de doar 27,22%. Cel de-al treilea partid care a acces în Parlament este Partidul Politic "Şor", care a obţinut 5,75% din totalul voturilor valabil exprimate. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Citiţi şi:

* Alegeri în Republica Moldova: PAS obţine 63 din cele 101 de mandate ale noului Parlament (portal)

* Alegeri în Republica Moldova: Victorie categorică pentru partidul Maiei Sandu la alegerile parlamentare anticipate

* Alegeri în Republica Moldova/Dodon: Vreau să o felicit pe doamna preşedinte Maia Sandu pentru rezultatul pe care l-a obţinut

* Alegeri în Republica Moldova: PAS a câştigat peste 85% din voturile din diasporă

* Alegeri în Republica Moldova: Comuniştii şi socialiştii, victorii categorice în Transnistria şi Găgăuzia

* LIVE UPDATE Alegeri în Republica Moldova: 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot, aşteptaţi la urne pentru alegerea noului Parlament


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria