Alegeri în SUA: Președintele Mexicului se declară 'gata să coopereze' cu Trump

Alegeri în SUA: Președintele Mexicului se declară 'gata să coopereze' cu Trump

Președintele mexican Enrique Pena Nieto s-a declarat miercuri 'gata să coopereze' cu Donald Trump, ales președinte al SUA, dând asigurări pe Twitter că cele două țări sunt 'prietene', în pofida tensiunilor apărute în timpul campaniei, informează Reuters și AFP.

* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite (FOTO/VIDEO)

'Mexicul și SUA sunt prietene, partenere și aliate, și ar trebui să colaborăm pentru competitivitatea și dezvoltarea Americii de Nord', a notat Nieto pe Twitter.

Pena Nieto a fost aspru criticat pentru că l-a primit în Mexic pe Trump în timpul campaniei, după ce candidatul republican i-a numit pe imigranții mexicani 'violatori' și a promis că va construi un zid între cele două țări.

Trump a mai declarat că va renunța la Acordul de comerț liber nord-american (NAFTA), care a intensificat comerțul între Mexic, SUA și Canada, afirmând că acest acord îi lasă pe americani fără joburi.

La rândul său, ministrul de finanțe al Mexicului, Jose Antonio Meade, a dat asigurări că economia mexicană are 'suficientă forță' pentru a înfrunta 'volatilitatea' piețelor după victoria candidatului republican și prăbușirea record a monedei mexicane, peso.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...