Alegeri în SUA: Trump se plasează mult în spatele lui Clinton la strângerea de fonduri de campanie

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, se află mult în spatele rivalei democrate Hillary Clinton în privința strângerii de fonduri pentru campania electorală, conform declarațiilor financiare pentru luna mai, scrie DPA.

Trump avea numai 1,3 milioane de dolari în conturile campaniei sale la sfârșitul lunii, comparativ cu 42,5 milioane de dolari pentru Clinton, în contextul în care campaniile pentru alegerile primare au ajuns la final, iar eforturile încep să se concentreze pe scrutinul din noiembrie.

Cifrele arată că Trump este într-un dezavantaj substanțial în fața lui forței lui Clinton de a strânge fonduri, în contextul în care mai mulți mari donatori republicani continuă să își exprime rezervele în legătură cu presupusa nominalizare neconvențională pe care ar urma să o facă partidul în cursa pentru Casa Albă.

Trump a minimalizat marți aceste cifre, spunând că a avut prima sa campanie de strângere de fonduri abia la 25 mai și că beneficiază de un sprijin 'incredibil'.

"Dacă va fi nevoie, am putea avea bani nelimitați la îndemână, pentru că mi-aș pune proprii bani, așa cum am făcut deja la alegerile primare, când am cheltuit peste 50 de milioane de dolari", a precizat Trump într-un comunicat.

"Campania noastră este mai suplă și mai eficientă, așa cum ar trebui să fie și administrația", a adăugat el.

Datele mai arată că Trump a direcționat sume substanțiale înapoi spre propriul imperiu de afaceri pentru a plăti evenimente găzduite în proprietăți ale sale sau pentru a achita cheltuieli de călătorie pentru membri ai familiei sale și alte costuri, relevă analize realizate de Washington Post și New York Times.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări