Alegeri prezidențiale în Franța: Macron și Le Pen, campanie electorală printre lucrătorii revoltați într-o uzină

Alegeri prezidențiale în Franța: Macron și Le Pen, campanie electorală printre lucrătorii revoltați într-o uzină

Candidatul la președinția franceză Emmanuel Macron a fost primit miercuri cu huiduieli de către salariații unei uzine pe care în cursul dimineții a vizitat-o și adversara sa, Marine Le Pen, relatează AFP.

În haosul creat la Amiens (oraș din nodul Franței) de un protestul desfășurat în fața uzinei Whirlpool, care urmează să fie relocată în Polonia, centristul și pro-europeanul Emmanuel Macron a avut parte de o primire ostilă din partea angajaților care strigau 'Marine președinte'.

'Este important să nu alimentăm nemulțumirea, dar să fim și la înălțimea așteptărilor', a declarat la fața locului Emmanuel Macron, el acuzând-o totodată pe contracandidata sa că 'exploatează politic' conflictul social declanșat în respectiva uzină unde sute de locuri de muncă sunt amenințate.

'Firește că în țară există o stare de furie, o teamă, trebuie să ne asumăm responsabilități, de aceea sunt aici', a mai spus Macron înainte de a discuta cu salariații departe de ochii presei.
Dar uzina a fost vizitată în cursul dimineții și de lidera extremei drepte, Marine Le Pen, care a sosit acolo chiar atunci când Emmanuel Macron discuta în oraș cu liderii sindicali ai angajaților.

'Evident că a fost un mesaj', i-a răspuns Le Pen lui Macron. 'Când am aflat că Emmanuel Macron urma să vină aici și că nu intenționa să se întâlnească cu salariații (...), am considerat aceasta o dovadă a unui asemenea dispreț față de ceea ce trăiesc salariații Whirlpool încât am decis să ies din comitetul meu strategic și să vin să vă văd', a explicat ea.

Surprinzătoarea încrucișare a drumurilor celor doi aspiranți la președinția Franței a adus un plus de tensiune în campania electorală pentru turul doi, ce se va desfășura pe 7 mai și pentru care sondajele îl dau favorit pe Macron cu procente între 60% și 64% din intențiile de vot.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...